to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 11.10.2013

Πολιτική

Τροπολογία με εξαιρέσεις και παρατάσεις σε ΝΕΡΙΤ και ΔΤ

Παράταση των δίμηνων συμβάσεων όσων προσλαμβάνονται στη ΔΤ έως και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, προβλέπει τροπολογία νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα προβλέπει πως η ΝΕΡΙΤ μπορεί κατ' εξαίρεση να προσλαμβάνει προσωπικό . [Κι όλα αυτά, φυσικά, σε άσχετο νομοσχέδιο]


Την παράταση των δίμηνων συμβάσεων όσων προσλαμβάνονται στη Δημόσια Τηλεόραση έως και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με ανώτερο συνολικά διάστημα τους 10 μήνες από την πρώτη πρόσληψη στη ΔΤ (δηλαδή μέχρι και το τέλος της άνοιξης αρχές καλοκαιριού του 2014) προβλέπει τροπολογία η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.



Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι η ΝΕΡΙΤ πέραν του προσωπικού με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου μπορεί κατ” εξαίρεση (με πρόταση-απόφαση του εκάστοτε προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου) να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής «μετά από δημοσίευση προκήρυξης και με τήρηση των κανόνων διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισότητας». Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα να γίνονται διαφορετικού τύπου… συμβόλαια με δημοσιογράφους, καλλιτέχνες ή ειδικούς επιστήμονες (που εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ) και να υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης πέραν της προβλεπόμενης διετίας όπως και της διακοπής της συγκεκριμένης συνεργασίας νωρίτερα, αν για παράδειγμα μια παραγωγή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κ.α. Κι αυτό μορεί να γίνεται και με φυσικά πρόσωπα και με κοινοπραξίες προσώπων για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών.

Ο Ειδικός Λογαριασμός που συστάθηκε για τη διαχείριση και παρακολούθηση του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ και των θυγατρικών της θεωρείται ότι συστάθηκε νόμιμα από 8/7/13. Για την αγορά πάντως, παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος από τον ενδιάμεσο φορέα μέχρι και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ την ευθύνη έχει ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλος του νέου φορέα Γιώργου Προκοπάκη. Με την τροπολογία ο κ. Μάναλης έχει δικαίωμα και να ορίζει ή να αντικαθιστά τους προϊσταμένους τμημάτων της ΔΤ.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία.

ΣΩ.ΜΑ

Πηγή: efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)