to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 26.02.2016

Πολιτική

Τρομολαγνικά σενάρια του ΔΟΛ για μειώσεις στις κύριες συντάξεις & έκτακτη εισφορά - Διαψεύδει το υπ. Εργασίας

«Τα εν λόγω δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα έχουν ως καθημερινό στόχο να πλήξουν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ισότιμα και με ενιαίους κανόνες τους ασφαλισμένους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπ.Εργασίας, διαψεύδουν κατηγορηματικά και οι αρμόδιοι υπουργοί δημοσιεύματα, όπως αυτό των «Νέων», που κάνουν λόγο για μειώσεις κύριων συντάξεων και για νέο σχέδιο έκτακτης εισφοράς στις συντάξεις


Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μειώσεις κύριων συντάξεων και για νέο σχέδιο έκτακτης εισφοράς στις συντάξεις.  

Τα εν λόγω δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα έχουν ως καθημερινό στόχο να πλήξουν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ισότιμα και με ενιαίους κανόνες τους ασφαλισμένους. 

Ο Υπουργός Εργασίας έχει κατηγορηματικά και κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει και πάλι τις συντάξεις, ακόμα και αν το ζητήσουν οι διεθνείς δανειστές της, υπογραμμίζοντας ότι θα προστατευθεί το εισόδημα των αδυνάτων. Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων και την  θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος που θα εξασφαλίζει ισότιμη μεταχείριση, κοινωνική δικαιοσύνη και διαγενεακή αλληλεγγύη».

Κατηγορηματική διάψευση από Κατρούγκαλο - Πετρόπουλο

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", υπό τον τίτλο «έκτακτη εισφορά ειδικά για συνταξιούχους»(δείτε παρακάτω), επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για επιβολή νέας εισφοράς στους συνταξιούχους». «Τα μόνιμα κέντρα εξουσίας της χώρας διαπιστώνουν την προσωρινότητα τους και αντιδρούν σπασμωδικά. Μετά την ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής του ΔΟΛ, πρώτα το Βήμα και σήμερα τα Νέα, σε πρωτοσέλιδο, γράφουν για προαποφασισμένες μειώσεις στις συντάξεις και για επιβολή, δήθεν, έκτακτης εισφοράς. Δεν υπάρχει καμιά σκέψη για επιβολή νέας εισφοράς στους συνταξιούχους και η μη μείωση των κύριων συντάξεων ήταν και παραμένει κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση. Δεν ανησυχούν όμως για τις συντάξεις. Για την Δικαιοσύνη ανησυχούν?», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Κατρούγκαλος.

«Καμία σκέψη για έκτακτη εισφορά στους συνταξιούχους» διαβεβαίωσε και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος διαψεύδοντας «τα σενάρια» όπως είπε, που διακινούνται τελευταία. 

Το πρωτοσέλιδο των Νέων που αναπαράγει το σενάριο για έκτακτη εισφορά στις συντάξεις:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)