to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 05.03.2014

πηγή: lefteria-news.blogspot.gr

Κοινωνία

«Τρομοκρατία»: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης για την καταστολή της 28ης Φεβρουαρίου

Οι εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη και τον κόσμο δεν μπορούν και δεν θα ανεχτούν πλέον την ωμή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και την κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης (Education International) αντιπροσωπεύει τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων στην εκπαίδευση σε όλη τον κόσμο.

Είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία του κόσμου, καθώς εκπροσωπεί τριάντα εκατομμύρια εργαζομένων στην εκπαίδευση, με περίπου τετρακόσιες οργανώσεις σε εκατόν εβδομήντα χώρες και περιοχές, σε όλη την υδρόγειο. Η Education International ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.

Στις 3 Μαρτίου δημοσίευσε ανακοίνωση σχετικά με την λυσσαλέα επίθεση των ΜΑΤ στους καθηγητές, στις 28 Φεβρουαρίου, με 17 προσαγωγές και 4 καθηγητές στο νοσοκομείο και ανέβασε δυο σχετικά βίντεο στην ιστοσελίδα της:

Στις 28 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), μια από τις εθνικές ομοσπονδίες της EI, οργάνωσε μια διαδήλωση στην Αθήνα κατά των προτεινόμενων απολύσεων 12.500 εργαζομένων στην εκπαίδευση μέχρι τις 22 Μαρτίου. Η διαμαρτυρία αυτή έλαβε χώρα την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας συζητούσαν για απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων με τους Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης. 

Οι διαδηλωτές υπέστησαν μια βίαιη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ 18 διαδηλωτές συνελήφθησαν και τέσσερις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Καταγγέλλουμε τα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες αστυνομικές επιθέσεις σε κάθε σημείο όπου υπήρχαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες -  απολύσεις , ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης -  ΕΕ – ΔΝΤ», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος ήταν μεταξύ των συλληφθέντων. 

«Η κυβέρνηση τρομαγμένη από την ογκούμενη αντίδραση των εργαζομένων που παλεύουν για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, για μόνιμη και σταθερή εργασία, εξαπόλυσε τις δυνάμεις καταστολής για να μας  τρομοκρατήσει».

Βίντεο της διαμαρτυρίας της 28ης Φεβρουαρίου μπροστά από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

 
 

 
 
 

Η Education International (Ε.Ι) εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Έλληνες συναδέλφους της.

Επίσης η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την Εκπαίδευση (ETUCE) και οι ομοσπονδίες της καταδικάζουν έντονα το ξέσπασμα βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους πολίτες που διαδήλωναν" δήλωσε ο Martin Rømer, Διευθυντής της ευρωπαϊκής περιφέρειας της Ε.Ι, της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την Εκπαίδευση (ETUCE).

Οι εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη και τον κόσμο δεν μπορούν και δεν θα ανεχτούν πλέον την ωμή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και την κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών, πρόσθεσε.

Επίσης, προέτρεψε τις Ελληνικές αρχές να σεβαστούν το δικαίωμα των καθηγητών και των εργαζομένων να διαδηλώνουν, καθώς είναι ένα δικαίωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στον κοινωνικό διάλογο και να διασφαλίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης στη χώρα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)