to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 09.04.2013

Πολιτική

Τρόικα: Απολύστε 5.500 δημοσίους υπαλλήλους έως τα τέλη του 2013

Λίγο πριν τις 8 μμ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ, όπου τέθηκε επί τάπητος η επίσπευση απόλυσης των 20.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014 με τους επίορκους να αποχωρούν μέχρι φέτος τον Ιούνιο. Ο αριθμός των επίορκων κυμαίνεται από 1700 έως 2000.


Στην σημερινή σύσκεψη με την τρόικα παρευρέθηκε και ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος παρέμεινε από τις 4 μμ έως τις 5.30 μμ και σε ένδειξη "επικοινωνιακής" ειρήνης ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τον συνόδευσε μέχρι το ασανσέρ του 6ου ορόφου. Χωρίς να θέλει να δηλώσει περισσότερα, ο κ. Μανιτάκης αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους: "Συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας", ενώ για την στάση της τρόικας ανέφερε ότι "δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινήσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις".

Πριν την συνάντηση με την τρόικα, ο κ. Μανιτάκης είχε συνάντηση στην Αγ. Κωνσταντίνου με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φωτη Κουβέλη, στην διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση των θεμάτων που αφορούν στο σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις της τρόικας για άμεσες αποχωρήσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε τον υπουργό για την παροχή της αμέριστης στήριξης στο πρόσωπό του.

Σήμερα, πάντως, με εγκύκλιο που εξέδωσε προς οκτώ υπουργεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 20 Απριλίου τα νέα οργανογράμματα, τα οποία θα περιλαμβάνουν την κατάργηση οκτώ φορέων και 197 συγχωνεύσεων ΝΠΔΔ.

Πηγή: beta.avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)