to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:45 | 18.11.2022

πηγή: rosa.gr

Κοινωνία

Τροχαίο στη Βουλή: Οργισμένη επιστολή της αδερφής του νεκρού Ιάσονα

Ενόψει της δίκης για το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη έξω από τη Βουλή, η αδερφή του Κατερίνα δημοσιεύει μέσω του rosa.gr επιστολή, με την οποία ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του αδερφού της.


Το τραγικό συμβάν με το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν ο οδηγός της βουλεύτριας της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, έστριψε παράνομα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστο.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός», είχε δηλώσει στο rosa.gr  η αδελφή του Ιάσονα, Κατερίνα, λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση. «Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη», είχε προσθέσει, δημοσιοποιώντας την απόφαση της οικογένειας να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων του αδελφού της.

Πάνω από ενάμισι χρόνο από εκείνη την ημέρα, οι συγγενείς του Ιάσονα ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, με την πρώτη δικάσιμο να έχει ορισθεί για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Το πόρισμα της ΕΔΕ ρίχνει «στα μαλακά» τον αστυνομικό

Με βάση τις διαδικασίες που είχαν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος στο προαύλιο της Βουλής χρησιμοποιούταν αποκλειστικά από οχήματα που έφεραν υπουργούς ή βουλευτές, ωστόσο εκείνο το μοιραίο πρωινό η Ντόρα Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα και ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

Από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε εντός του αστυνομικού σώματος, μάλλον διαπιστώνεται ότι ο αστυνομικός/φύλακας της βουλεύτριας της ΝΔ έπεσε στα μαλακά, καθώς φέρεται να του επιβλήθηκε η ποινή της αργίας με απόλυση διάρκειας τριών (3) μηνών, στέρηση δηλαδή μισθού για τρεις μήνες, ενώ διατηρεί το πόστο του, με το σχετικό πόρισμα να αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι αναγκαία η μετάθεσή του, διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως (παρ. 1, αρ. 17, ΠΔ 100/2003) περί διαπράξεως ποινικού αδικήματος ή σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος, το οποίο δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα πειθαρχίας ή ηθικής τάξης στην Υπηρεσία που υπηρετεί». 

Τι συμβαίνει σήμερα στο επίμαχο σημείο εισόδου/εξόδου της Βουλής;

Κοινοβουλευτικές πηγές είχαν αναφέρει ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Βουλής είχε παραδοθεί στην τροχαία και τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνούν τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, με τη Βουλή, έπειτα από απόφαση του προέδρου της, Κώστα Τασούλα, να προχωρά στη διενέργεια σχετικής έρευνας. Ενάμισι χρόνο μετά, φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και ο κίνδυνος μίας νέας τραγωδίας ελλοχεύει.

 

Πέραν της προσωπικής τραγωδίας, που βιώνουν οι κοντινοί άνθρωποι του Ιάσονα, η υπόθεση αναδεικνύει σειρά παθογενειών που διατρέχουν ολόκληρη την πολιτική σκηνή, αλλά και την ελληνική κοινωνία: Αρχικά, το αίσθημα αδικίας και έλλειψης ισονομίας, όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις ανθρώπους με διασυνδέσεις. Έπειτα, η αφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το ζήτημα που αποστασιοποιεί την Βουλή από τους πολίτες συνολικά.

Τέλος, η πλήρης απάθεια όλων και οι κενές υποσχέσεις για ορθή σήμανση ενός επικίνδυνου σημείου μόνο και μόνο για να μη χάσει την βολή της η πολιτική ελίτ του τόπου.

 

Όλα τα παραπάνω, αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, καθώς η επικίνδυνη αδιαφορία των πολιτικών παραγόντων για δικαιοσύνη, ισονομία και διόρθωση του επικίνδυνου σημείου αναδεικνύει και την αντίληψή τους για την δημοκρατία και τους πολίτες, που σε τελική ανάλυση τους εκλέγουν.

Η επιστολή της αδελφής του Ιάσονα στη ROSA

Ενόψει της δίκης, η αδερφή του Ιάσονα, Κατερίνα Λαλαούνη, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, με την οποία ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του αδερφού της. Την επιστολή δημοσιεύει κατ’αποκλειστικότητα το rosa.gr.

Η επιστολή:

Γεια σας,

Ονομάζομαι Κατερίνα Λαλαούνη και είμαι η αδερφή του Ιάσονα Λαλαούνη που έχασε τη ζωή του έξω από την Βουλή στις 12 Μαρτίου 2021.

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα στις 21/11/2022,εκδικαζεται η υπόθεση του αδερφού μου στο Ποινικό Δικαστήριο συγκεκριμένα στο Α ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Κτίριο 9, Αίθουσα 4 , όμως προηγήθηκε το Πειθαρχικό Δικαστήριο όπου προς έκπληξη δίκη μου και των οικείων μου ο κατηγορούμενος δέχθηκε την ποινή των μόλις 3 μηνών αργίας με απόλυση άνευ μεταθέσεως και μάλιστα αφήνοντας του το δικαίωμα της εφέσεως ,το οποίο άσκησε κιόλας.

Οργή και θυμός τα κυρίαρχα συναισθήματα για την όλη έκβαση! Απορία επίσης για τη συνέχεια της εκδίκασης αν αναλογιστεί κανείς ότι το νομοθετικό μας πλαίσιο ορίζει ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου σε περίπτωση τροχαίου θεωρείται πλημμέλημα.

Αναρωτιέμαι αλλά και ταυτόχρονα αρνούμαι να δεχτώ ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε σε προσωπικούς ισχυρισμούς και αμφιλεγόμενα στοιχεία όπως ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό μου μετά το ατύχημα, καθώς και το εάν επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο σημείο που έγινε το ατύχημα. Ή ακόμη για το πως κρίνει ένας οδηγός το πότε να στρίψει και μάλιστα σε ένα σημείο που απαγορεύεται η στροφή!

Ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης της οδικής κυκλοφορίας και τον ΚΟΚ ή τις κόρνες και χειρονομίες -προτροπές άλλων οδηγών; Για όλα αυτά υπάρχουν οι απαντήσεις στα βίντεο των γύρω καμερών!

Όλα αυτά τα λέμε όχι γιατί θα μπορέσουμε τελικά να αλλάξουμε κάτι αλλά για τον επόμενο οδηγό που θα βρεθεί έρμαιο λανθασμένων αποφάσεων γιατί δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα ως τώρα στο αν κάποιος λόγω ιδιότητας μπορεί να στρίψει στο ίδιο σημείο και για να μην ξαναδοθεί μια παιδαριώδης ποινή των 3 μηνών αργίας με απόλυση άνευ μεταθέσεως για το επόμενο θύμα.

Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα τροχαία και οι ποινές αναλόγως των αποτελεσματων;3 μήνες αργία με απόλυση και μάλιστα χωρίς συγγνώμη για εμάς ως τώρα!

Ελπίζουμε και πιστεύουμε στα ελληνικά δικαστήρια και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο ενός ανθρώπου που βρήκε ένα ακινητοποιημένο εμπόδιο στο δρόμο του και ίσως να έχει ήδη κατηγορηθεί από κάποιους ότι έφταιγε κιόλας για το ότι πέθανε ,για το ότι βρέθηκε εκεί ,για το εάν δεν έγινε Σούπερμαν να πηδήξει πάνω από το σταματημένο όχημα να σωθεί.

Σας παρακαλώ όλους εκεί έξω να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές! Οι ποινές να μην είναι μικρές και με αναστολή ή να καθυστερεί η απόδοση δικαιοσύνης τόσο που να μην εκδικάζεται ποτέ! Να μην αντιμετωπίζεται σαν υπόθεση ρουτίνας ή οι υπαίτιοι πάντα να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η Ζωή πρέπει να αξίζει όσο της Αναλογεί!!!

Ευχαριστώ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)