to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 18.02.2015

Πολιτική

Στο κολαστήριο του Κορυδαλλού Παρασκευόπουλος και Ξανθός

(φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας)


Το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» καθώς και το Ψυχιατρείο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Οι δύο Υπουργοί αφού επισκέφθηκαν όλους τους χώρους, είχαν  την ευκαιρία να συνομιλήσουν  με ασθενείς κρατούμενους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τη Διεύθυνση και να καταγράψουν προβλήματα, κενά και ελλείψεις.

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στελεχών των δύο συναρμόδιων Υπουργείων για να δρομολογηθούν άμεσα συγκεκριμένες δράσεις.

Τους δύο Υπουργούς συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, οι γιατροί των Κοινωνικών Ιατρείων  Αθήνας και Πειραιά, Σοφία Χριστοπούλου, Άβρα Παπαθανασίου και Σοφία Τζιτζίκου, η Έλενα Χατζημιχάλη από την «Αλληλεγγύη για Όλους» και στελέχη των δύο Υπουργείων.

«Η ταχύτητα της διεξαγωγής της επίσκεψης αυτής μετά τη συγκρότηση της Κυβέρνησης δείχνει ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περίθαλψης των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές αποτελεί άμεση  ανάγκη και πολιτική προτεραιότητα», δήλωσε αμέσως μετά την επίσκεψη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

Β. Παπαγεωργόπουλος: Άδικα βρίσκομαι στις φυλακές Διαβατών

 Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του, με αφορμή την πόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να μην ανασταλεί η ποινή που τού είχε επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου,ανέφερε «Όλοι νομίζω έχουν πλέον αντιληφθεί ότι άδικα βρίσκομαι εξοστρακισμένος στις φυλακές Διαβατών». «Την αλήθεια μπορείς να την κρύψεις για μικρό χρονικό διάστημα, όχι όμως για πολύ» σημειώνει και προσθέτει ότι σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα στον δρόμο της πλήρους αποκάλυψης της αλήθειας, γιατί ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αναστολή της ποινής του, μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση και η πρόεδρος του δικαστηρίου ψήφισε υπέρ της εισήγησης.

«Δυστυχώς οι υπόλοιποι Δικαστές αποφάσισαν την παραμονή μου στην φυλακή, όπου πλέον τίθεται όχι μόνο θέμα πολιτικής και ηθικής εξόντωσής μου, αλλά και βιολογικής εξόντωσής μου. Σφίγγω τα δόντια. Στέκομαι όρθιος. Η αλήθεια δεν κρύβεται» τονίζει ο τέως δήμαρχος.α

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)