to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 22.05.2017

Κοινωνία

Έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα κι από τα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας

Ξαναχτύπησαν οι ληστές των νοσοκομείων...


Μετά τον Άγιο Σάββα και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, σειρά είχε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αλλά κι αυτό της Λάρισας.

Οι ποντικοί της Λαμίας

Η σπείρα που ληστεύει δημόσια νοσοκομεία, ξαναχτύπησε μέσα σε λίγες μέρες, κλέβοντας διαγνωστικά μηχανήματα μεγάλης αξίας από το ΓΝ Λαμίας.

Οι ληστές αφαίρεσαν μηχανήματα από το βρογχοσκοπικό και από το Γαστρεντερολογικό - Ενδοσκοπικό εργαστήριο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μηχανήματα βρισκόντουσαν στα ειδικά εργαστήρια που βρίσκονται στον 4ο όροφο του ιδρύματος και τα οποία φυσικά ήταν κλειδωμένα.

Κανείς δεν κατάλαβε πως τα μηχανήματα έκαναν φτερά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που πήραν και την αξία τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο βρογχοσκόπια και δυο κολονοσκόπια, αξίας περίπου 100.000€.

Στο νοσοκομείο όπως είναι φυσικό επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση ενημερωσε την αστυνομία.

Όλα δείχνουν για σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα (Αλβανία - Βουλγαρία) και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο που εργαζονταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, αφού από τον τρόπο δράσης μεχρι τώρα φαίνεται ότι οι "ποντικοί" των νοσοκομείων είναι πλήρως κατατοπισμένοι, από κάποιον που έχει επισκεφτεί το χώρους αυτούς και φυσικά γνωρίζει και τα διαγνωστικά μηχανήματα.

* Πληροφορίες και φωτογραφία από το Lamiareport.gr

Τέταρτο χτύπημα στη Λάρισα

Δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια κλάπηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το Σαββατοκύριακο.

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νοσοκομείου, Παναγιώτης Νάνος, ενώ αποφάσισε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την κλοπή δύο κολονοσκόπιων και δύο γαστροσκόπιων από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση τονίζει πως το κόστος των κλεμμένων υπολογίζεται τελικά στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από τη διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)