to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 04.02.2020

Κοινωνία

Σήμερα, Τρίτη 4/2, στο Polis Art Cafe: Ανοιχτή εκδήλωση ενόψει της Φεμινιστικής Απεργίας του Μαρτίου

Το «Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη», οργανώνει και φέτος τη δραστηριότητά του για την φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη.


Αναλυτικά το σχετικό κάλεσμα:

Το "Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη", οργανώνει και φέτος τη δραστηριότητά του για την φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη.

Την Τρίτη 4/2 και ώρα 16.00 - 18.00, στο Polis Art Cafe (Πεσματζόγλου 5), διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση στην οποία καλείσθε να συμμετέχετε.

Το «Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία της 8ης του Μάρτη» συστάθηκε από εκπροσώπους φεμινιστικών/γυναικείων οργανώσεων και τμημάτων φεμινιστικής πολιτικής/γυναικών των πολιτικών κομμάτων, από γυναίκες αιρετές στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο συνδικαλιστικό κίνημα και προσωπικότητες προερχόμενες από τον πανεπιστημιακό και τον καλλιτεχνικό χώρο καθώς και από ένα ευρύτατο επαγγελματικό και κοινωνικό φάσμα, με σκοπό το κάλεσμα σε κοινή δράση και συμμετοχή μαζί με εκατομμύρια γυναίκες στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία που γίνεται τα τελευταία χρόνια την 8η του Μάρτη.

Η φεμινιστική απεργία ξεκίνησε από το 2016 ως Διεθνής Απεργία των Γυναικών, με πρωτοβουλία φεμινιστικών οργανώσεων και γυναικείων συλλογικοτήτων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, κ.λπ.), της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής. Παγκοσμίως το 2018 συμμετείχαν επίσημα 40 χώρες και ειδικά στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε μια ιστορική απεργία, όπου σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των συνδικάτων, συμμετείχαν περισσότερες από 5,3 εκατομμύρια γυναίκες .

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)