to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:23 | 22.01.2015

Πολιτική

Τριπλό άξελ και πιρουέτα Μπίλμαν από τον ΑΝΤ1 για τη ρευστότητα των τραπεζών και την ένταξη στον ELA

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση του Π. Σκουρλέτη ότι θα δοθεί συνέχεια στα ψευδή δημοσιεύματα για τις τράπεζες ΑΝΤ1 και Πρώτου Θέματος που παραβιάζουν τη νομοθεσία


Σε μια προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος και της κοινής γνώμης επιδόθηκε χθες σε (δήθεν) έκτακτο δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1, όπου αναφέρθηκε ότι η πολιτική αστάθεια δημιουργεί πρόβλημα στη ρευστότητα των τραπεζών και ότι έσπευσαν στον ELA παίρνοντας ρευστότητα μόνο για 15 μέρες.

Στο ίδιο κλίμα με τον ΑΝΤ1 ήταν και το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με το χαρακτηριστικό τίτλο ότι «Ο Ντράγκι έδωσε λεφτά στις τράπεζες για… 15 ημέρες»!

 

 

Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή είναι η συνηθισμένη διαδικασία. Ο ELA δεν δίνει ρευστότητα για παραπάνω από 15 μέρες. Μετά επανεξετάζεται για άλλες 15 μέρες. Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ θα επανεξετάσει το θέμα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής «οι ανάγκες του τραπεζικού συστήματος υπερκαλύπτονται με τη χθεσινή απόφαση, στον βαθμό μάλιστα που η προσφυγή των τραπεζών στον ELA είχε προληπτικό χαρακτήρα.» Επιπλέον, η πρόσβαση των τραπεζών στον ELA θα είναι εφικτή και μετά τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης σε μήνυμα του στο twitter την Τετάρτη το βράδυ, προειδοποίησε ΑΝΤ1 και Πρώτο Θέμα ότι θα υπάρξει συνέχεια, αφού παραβιάζουν τη νομοθεσία με τις τρομοκρατικές τους ειδήσεις αναφορικά με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. 

Η παρέμβαση Σκουρλέτη οδήγησε τον ΑΝΤ1 σε ελιγμό... έμπειρου πατινέρ, αφού άρον άρον ανασκεύασε την αρχική ψευδή και τρομοκρατική μετάδοση των γεγονότων, παρουσιάζοντας τελικά τις ειδήσεις ως έχουν.

Δυστυχώς όμως υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης προεκλογικά και στις ανασκευές λίγο αργότερα. Ο ΑΝΤ1 είχε επιδοθεί σε ανάλογη κινδυνολογία ακριβώς μία ημέρα πριν τις εκλογές του Μαΐου για Ευρωβουλή και Αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα είχε αναγκαστεί η κ. Χούκλη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, όμως δυστυχώς επαναλαμβάνονται τα ίδια κρούσματα παραπληροφόρησης με τον ίδιο τρόπο. 

Με πληροφορίες και βίντεο από την Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)