to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 06.09.2016

Κοινωνία

Τρίωρη κατάληψη το πρωί στον ΑΗΣ Β' της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Τρίωρη προειδοποιητική κατάληψη διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Β΄, που διαχειρίζεται την 4 και την 5 μονάδα παραγωγής ρεύματος στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη. Η κατάληψη έγινε στο διοικητήριο του ΑΗΣ Β' και δεν επηρέασε την παραγωγική λειτουργία των δύο μονάδων.


Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ορυχείου Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, Σαράντος Αλεξανδρής, υπογράμμισε, ότι η κατάληψη είχε συμβολικό χαρακτήρα προκειμένου να καταδείξουν τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού στις μονάδες παραγωγής ρεύματος και πρόσθεσε, πως για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού απαιτείται η πρόσληψη 25 ατόμων.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ορυχείου Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, ότι, «η μη κάλυψη σημαντικών θέσεων εργασίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα του τομέα λειτουργίας της 4ης και της 5ης μονάδας στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β' δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των μονάδων με σημαντική καταπόνηση των εργαζομένων, λόγω της συνεχόμενης υπερωριακής τους απασχόλησης» και προσθέτουν πως η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους και «από τύχη μόνο δε θρηνήσαμε μέχρι σήμερα θύματα».

Ακόμη ζητούν, «την κάλυψη των κενών θέσεων του τομέα λειτουργίας της 4ης και 5ης μονάδας καθώς και των κενών θέσεων των τομέων συντήρησης με πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού. Την πλήρη εφαρμογή προγράμματος 5 φυλακών στις εναλλασσόμενες φυλακές (βάρδιες). Την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)