to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:37 | 13.12.2016

Κοινωνία

«Τρίο παραβατικότητας» σε Καρυπίδη, Λιπάσματα Καβάλας και Κέντρο Διαλογής Σίνδου - Έκτακτο βοήθημα 1.000€ σε 170 απολυμένους των Λιπασμάτων

Για «τρίο παραβατικότητας» στα σούπερ-μάρκετ Καρυπίδη, τα Λιπάσματα Καβάλας και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Σίνδου έκανε λόγο ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Τα προβλήματα στις 3 επιχειρήσεις συζητήθηκαν, χθες, σε συναντήσεις των εργαζομένων με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, παρουσία και του κ. Νεφελούδη.


Για τα σούπερ-μάρκετ Καρυπίδη, ο κ. Νεφελούδης σημείωσε πως «όλα όσα είχε συμφωνήσει η επιχείρηση, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν», έκανε λόγο για «εκβιαστική και αυθαίρετη πολιτική» από την πλευρά του επιχειρηματία, που «πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν μία νέα συμφωνία, η οποία θα εμπεριέχει "κούρεμα" 50% των οφειλομένων που απαγορεύεται από τη νομοθεσία», ενώ ζητάει και «τροποποίηση των ατομικών συμβάσεων». Έχουμε μια «ακραία έκφραση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και απόλυτης παραβατικότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της» υπογράμμισε ο γγ του υπουργείου Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τα Λιπάσματα Καβάλας, ο κ. Νεφελούδης σημείωσε πως εκεί «υπάρχει μια διαδικασία καταδολιευτική» κι ένα «περίεργο καθεστώς που πρέπει να χτυπηθεί», ενώ ανήγγειλε έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους 170 εργαζόμενους που απολύθηκαν με μηνύσεις από την εταιρεία, μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες.

Ευθύνες της Αυτοδιοίκησης «βλέπει» ο γγ του υπουργείου στην υπόθεση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Σίνδου, διότι, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν ο χώρος της Αυτοδιοίκησης να αναθέτει σε κάποιον εργολάβο τον χώρο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και να μην παρακολουθεί τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Ο κ. Νεφελούδης επισήμανε ακόμη πως έγινε έλεγχος στην επιχείρηση και διαπιστώθηκαν 18 παραβάσεις, που συνιστούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων. «Επιβλήθηκαν πρόστιμα και θα γίνουν και μηνύσεις» τόνισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)