to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 30.05.2014

πηγή: in.gr

Αθλητισμός

Τρίμηνος αποκλεισμός από τα γήπεδα για Γιαννακόπουλο

Με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός και πρόστιμο 22.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για τη συμπεριφορά του στον χθεσινό τρίτο τελικό της Α1 Ανδρών με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η οποία και σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα.


Ο ίδιος νωρίτερα είχε εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, εξηγώντας ότι δεν ήθελε να θίξει ούτε τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά ούτε και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.


Ωστόσο, ο «ισχυρός άνδρας» των κυπελλούχων Ελλάδας μπορεί να γλίτωσε τα χειρότερα από τον αθλητικό δικαστή, αλλά όχι και από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (Ε.ΦΙ.Π), η οποία αναμένεται να τον καλέσει σε απολογία για τα όσα διέπραξε την Πέμπτη. 

Τέλος, η ομάδα του Παναθηναϊκού καλείται να πληρώσει και το πρόστιμο των 11.200 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
1. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ:

α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικά συνθήματα), πρόστιμο 1.200,00€,

β) για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, με δυο έγγραφες προειδοποιήσεις, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€ ΕΥΡΩ για κάθε μια, ήτοι συνολικά δυο επιπλήξεις και πρόστιμο 2.800,00€,

γ) για ενέργεια του Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΑΕ της κ. Δ. Γιαννακόπουλου, πρόστιμο 22.000,00€,

δ) για περιορισμένης έκτασης επεισόδια (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο όπου και εξύβρισαν τον Α’ διαιτητή), πρόστιμο 5.000,00€ και ε) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση καπνογόνων στις κερκίδες) πρόστιμο 2.200,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 29-5-2014.

2. Επιβάλλει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, απαγόρευση εισόδου στα τα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΕ του, για τρεις (3) μήνες, για τον ως άνω αγώνα.

3) Απαλλάσσει τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα (παρότρυνση οπαδών για είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο όπου και εξύβρισαν τον Α’ διαιτητή), για τον ως άνω αγώνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)