to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:05 | 18.01.2016

Πολιτική

Softex: Επιμένει η εταιρεία στο λουκέτο - Τι λένε υπουργείο και εργαζόμενοι (ενημέρωση)

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι


(φωτογραφία από τη σημερινή διαμαρτυρία τω εργαζομένων: 902.gr)

Tριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της SOFTEX και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της επιχείρησης. Η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την  απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην  αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα  ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά. Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και τέλος, θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών. «Ο αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Softex», οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας το πρωί της Δευτέρας 18 Γενάρη, αντιδρώντας στην πρόσφατη ανακοίνωση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου.  Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας. Να σημειωθεί ότι κινητοποίηση έγινε από τους εργαζόμενους της «SOFTEX» και έξω από το ξενοδοχείο «CROWN PLAZA» στην οδό Μιχαλακοπούλου, όπου η πολυεθνική «BOLTON GROUP» και ιδιοκτήτρια της «SOFTEX» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Οι εργαζόμενοι άνοιξαν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Η πολυεθνική γλεντάει και πίνει με τον ιδρώτα των εργατών που απολύει».

Η πολυεθνική επιχείρηση ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την λειτουργία του εργοστασίου. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το ''πρόσχημα'', έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου», σημείωνε σχετικά το υπουργείο Εργασίας σε προηγούενη ανακοίνωση (αναλυτικά η ανακοίνωση).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)