to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 24.05.2018

Κοινωνία

Τριμερή συνάντηση ενόψει της προωθούμενης συνεργασίας «STAR» και «ALPHA» ζητούν οι Ενώσεις του Τύπου

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν να ενημερωθούν για τους όρους της συνένωσης των δύο σταθμών και συζήτηση με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων συναδέλφων στους ως άνω σταθμούς, ώστε η συγχώνευση να μην επιφέρει σε καμία περίπτωση βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές τους σχέσεις.


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, ενόψει της προωθούμενης από τις ιδιοκτήτριες εταιρίες συνεργασίας των τηλεοπτικών σταθμών «STAR CHANNEL» και «ALPHA TV» με άγνωστους όρους, ζήτησαν να οριστεί αμέσως τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων, των εκπροσώπων των εργοδοτών και της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν να ενημερωθούν για τους όρους της συνένωσης των δύο σταθμών και να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων συναδέλφων στους ως άνω σταθμούς, ώστε η συγχώνευση να μην επιφέρει σε καμία περίπτωση βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές τους σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των ρυθμιστικών αρχών η διαδικασία αυτή δεν είναι σύννομη. 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

*********

Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες»: Κύκλος επαφών ανάμεσα σε επιτελικά στελέχη του Star και του Alpha για ενδεχόμενη τηλεοπτική συνεργασία. Οι διαπραγματεύσεις, ξεκίνησαν μετά το τέλος της άτυπης «συγκατοίκησης» Star, ΣΚΑΪ και Mega στις εγκαταστάσεις της Star Investments. Εξετάζεται το αν μπορεί η Plus Productions του Alpha να αναλάβει και την εκτέλεση των τηλεοπτικών παραγωγών του Star, που γίνονται σήμερα από εταιρεία του Ομίλου, και ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι του καναλιού της Κάντζας να βρεθούν υπό τη σκέπη του Star. Φυσικά, στο τελικό σχέδιο, που θα έχει και άλλες προβλέψεις, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι μέτοχοι των δύο τηλεοπτικών σταθμών και, αν χρειαστεί, να πάρουν την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, καθώς στο παρελθόν είχε καταφέρει να πείσει το RTL να επενδύσει στον Alpha, το οποίο αποχώρησε λίγο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Για να πειστεί, όμως, θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, ενώ άλλοι θεωρούν ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο σχέδιο προέβλεπε τη μετακίνηση του Mega και του ΣΚΑΪ στο κτίριο της Star investments και τη σύσταση κοινής εταιρείας παραγωγής από τη Νέα Τηλεόραση (Star) και την Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΪ).

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)