to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 24.03.2016

Κοινωνία

Τρίκαλα: Τεχνικό κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επιθεώρησαν τους χώρους όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες

Τρία στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μέλη του τεχνικού κλιμακίου, περιηγήθηκαν σήμερα στους χώρους που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων στους πρόσφυγες, στο καφέ του Φρουρίου. Πρόκειται για τους Κνουτ Μαχελουμσγκχάγκεν, Ραλφ Μπλαντ και Γιώργο Κουφάκη, οι οποίοι επιθεώρησαν όλους τους χώρους και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την τρικαλινή φιλοξενία.


 Όπως αναφέρει η δημοτική Αρχής, ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξήγησε τις διαδικασίες με τις οποίες ο δήμος οργάνωσε όσα σχετίζονται με την ομαλή, ανέφελη και κατά το δυνατόν πληρέστερη διαμονή των προσφύγων. Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για τις καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν, τόσο από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, όσο και από την ομάδα εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και από συλλογικότητες και άλλους εθελοντές. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι κάτοικοι των Τρικάλων, από την πρώτη στιγμή, έδειξαν το ανθρώπινο και αλληλέγγυο ενδιαφέρον τους, με τη μεγάλη προσφορά σε είδη.

 Ορισμένοι από τους πρόσφυγες επέδωσαν στον δήμαρχο Τρικκαίων ένα κείμενο μεταφρασμένο στα ελληνικά, με το οποίο ευχαριστούν τους Τρικαλινούς για τη φιλοξενία τους. Σημειώνουν, δε, ότι κατανοούν τα οικονομικά προβλήματα και γι' αυτόν τον λόγο ευχαριστούν για τη βοήθεια που τους παρασχέθηκε. Επίσης, εκφράζουν την επιθυμία, εάν είναι δυνατόν, να μη μεταφερθούν σε σκηνές, αλλά σε χώρους με πιο ευνοϊκές υποδομές. Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε μαζί τους και υπογράμμισε ότι δεν αποφασίζει ο δήμος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μεταφέρει την επιθυμία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)