to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 05.05.2016

πηγή: zoosos.gr

Κοινωνία

Τρίκαλα: Οι «Ελευθεριακοί Αναρχικοί» παραδέχονται ότι έβαλαν τη φωτιά που έκαψε ζωντανά 8 παπάκια & έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες κουτάβια

Όπως αναφέρει το zoosos.gr, από τη φωτιά σε επιχείρηση του Δήμου Τρικάλων, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ομάδα «Ελευθεριακοί Αναρχικοί», κάηκαν ζωντανά 8 παπάκια, που είχαν εκκολαφτεί μόλις την προηγούμενη μέρα


Το σχετικό δημοσίευμα:

Με ανακοίνωση τους στο https://athens.indymedia.org/ οι «Ελευθεριακοί Αναρχικοί Τρίκαλα» παραδέχονται ότι έβαλαν φωτιά και έκαψαν «μια επιχείρηση του Δήμου» την Κυριακή της Πρωτομαγιάς θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή 28 κουταβιών, που φιλοξενούνταν εκεί στο ξύλινο σπιτάκι στο πάρκο Ματσοπούλου, ενώ από τον εμπρησμό κάηκαν ζωντανά 8  παπάκια, που είχαν εκκολαφθεί μόλις την προηγούμενη μέρα.

TrikalaFotia27skyliaΤα κουτάβια σώθηκαν την τελευταία στιγμή χάρη στην άμεση αντίδραση κάποιων που ήταν εκεί και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι δράστες, πού είτε δε γνώριζαν ότι στο ξύλινο σπιτάκι του Άη Βασίλη μια ομάδα εθελοντών φιλόζωων φιλοξενούσε 27 κουτάβια, είτε αδιαφόρησαν, αναφορικά με το έγκλημα – καθώς κάηκαν ζωντανά 8 πλάσματα – στο κείμενο για την ανάληψη της ευθύνης επισημαίνουν: «Τα πρόσωπα μας γέμισαν ικανοποίηση βλέποντας τους γλετζέδες χριστιανοταλιμπάν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώσουν μια επιχείρηση του Δήμου που μόνο χρέη έχει να τους προσφέρει.

Με έναν Δήμαρχο που το μόνο που τον νοιάζει ειναι τα φράγκα στείνοντας τέτοιου είδους θεματικά πάρκα (παρέα με ιδιωτικές εταιρίες βλέπε e-trikala),“δανείζοντας” ποδήλατα για μόστρα και οχι για εξυπηρέτηση, μπλοκάροντας λογαριαμούς τραπεζών, αλλά και φτιάχνοντας βαρκούλες και άλλες τέτοιες μπούρδες δημιουγόντας την δικιά του κοινωνία του θεάματος και αδιαφορώντας για την πραγματική σημασία της ημέρας θα παίρνει πάντοτε τέτοιου είδους απαντήσεις.

Η ενέργεια μας αυτή είναι αφιερωμένη σε όσους θυσιάστηκαν πριν 130 χρόνια στην εξέγερση των εργατών του Σικάγο για ανατροπή του κόσμου της εξουσίας. Στα συντρίμια της υπάρχουσας κοινωνίας του κράτους και του κεφαλαίου να χτίσουμε μια άλλη με τα δικά μας προτάγματα, αυτά της αξιοπρέπειας, της αληλλεγγύης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης».

TrikalaFotia27skylia (5)

Έκκληση για την φροντίδα των κουταβιών

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια οφείλουμε να επισημάνουμε το αυτονόητο, ότι το να καις ζωντανά ζώα είναι έγκλημα και πίσω από τέτοιες πράξεις δεν μπορεί να κρυφτεί καμιά ιδεολογία.

Θυμίζουμε ότι η Ελένη Μαργαρίτη και η Βαλεντίνα Διαμαντή μέλη της εθελοντική «Ομάδας Αδέσποτα Σκυλάκια Γατάκια» κάνουν έκκληση από την Κυριακή του Πάσχα για την παροχή βοήθειας για την φροντίδα των κουταβιών που χρειάζονται ένα ασφαλές μέρος ή εκείνους που θα ήθελαν να τα υιοθετήσουν ώστε να μη κινδυνεύουν από οχήματα, άλλα ζώα ή από επαναστάτες της κακιάς ώρας.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε με φιλοξενίες, τροφές, σπιτάκια επικοινωνήστε με την Ελένη στο τηλέφωνο: 6982773391 ή την Βαλεντίνα στο τηλέφωνο: 6987357667.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)