to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 16.05.2022

Πολιτισμός

Τριήμερο ΛΟΑΤΚΙ ταινιών στις 16-17-18 Μαΐου

Ένα 3ήμερο LGBTQI+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας & Ιντερφοβίας.


Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Iντερφοβίας (IDAHOBIT), τιμώντας την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχιατρικών διαταραχών, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή για τα LGBTQI+ δικαιώματα. Σήμερα, 17 χρόνια από τον πρώτο της εορτασμό, η μέρα αυτή έχει αναδειχθεί σε ένα σύμβολο queer ορατότητας, ενώ γιορτάζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. 
Παρουσίαση βιβλίου & συζήτηση
Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Η Κανονικοποίηση του Ακροδεξιού Λόγου» την προσεχή Τετάρτη 18.5 στις 19:00 στα Ιωάννινα. Με παρέα εκλεκτούς ομιλητές, οι επιμελητές του τόμου Γ. Σουβλής και Ρ. Βασιλάκη θα συζητήσουν, στον πολύ όμορφο συνεταιριστικό χώρο «Αυτουργός», για το βιβλίο και τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της Δεξιάς και της Άκρας Δεξιάς.
Θα υπάρχουν αντίτυπα του βιβλίου το οποίο διανέμεται δωρεάν.
ONLINE EVENT
 
Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 19.00 το ΦΑΚ φιλοξενεί την ερευνητική ομάδα Dissensus Gender για μια κριτική παρουσίαση των φαινομένων του ομοεθνικισμού και του φεμοεθνικισμού. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
Η έρευνα της Dissensus Gender έχει δημοσιευτεί με τίτλο «Ομοεθνικισμός και Φεμοεθνικισμός στην Ελλάδα, η δεξιοποίηση των εμφυλων πολιτικών ταυτότητας» στο συλλογικό τόμο, _Η Κανονικοποιήση του Ακροδεξιού Λόγου στην Ελλάδα. Φύλο, ΜΜΕ, Ένοπλες Δυνάμεις, Εκκλησία_ (επιμ. Ρ. Βασιλάκη και Γ. Σουβλής, Αθήνα: Εκδόσεις Ιδρύματος Ρόζα Λουξεμπούργκ, Παράρτημα Ελλάδας, 2021).
 

Πρώτη προβολή της ταινίας «Σε μια στιγμή κινδύνου» στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ

Η δημοσιογραφική ομάδα του ανεξάρτητου μέσου ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, Alterthess, ξεκίνησε τη δημιουργία αυτής της ταινίας το 2018, «σε μια στιγμή κινδύνου». Μια περίοδο που στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, η φασιστική ρητορική και τα «τείχη» για τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες μεγάλωναν όλο και πιο πολύ.
Οι ρατσιστικές ιαχές με αφορμή την διαμονή προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών ηχούσαν δυνατά. Το «Μακεδονικό» ήρθε να απλώσει ακόμη περισσότερο σκοτάδι στη δημόσια σφαίρα σε καθημερινή βάση.

Μια παραγωγή του Alterthess, με την υποστήριξη του ελληνικού παραρτήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ - Διάρκεια: 104’
Στον Κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, ΗΣΑΠ Βικτώρια) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 20:00 η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής του Alterthess, «Σε μια στιγμή κινδύνου» - Μια κοινωνία που ταλαντεύεται ανάμεσα στον εκφασισμό της και την αλληλεγγύη.
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων από το viva.gr
https://www.viva.gr/.../se-mia-stigmi-kindynou-trianon/
Πρώτη συνάντηση του φοιτητικού δικτύου "Decolonize Hellas"!
Περιηγήσεις, "αντιξεναγήσεις", πάνελ, συζητήσεις, δημόσια εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις, προβολές.
Στα Γιάννενα, από Παρασκευή 20 έως Κυριακή 22 Μαΐου!
 
tags: ΛΟΑΤΚΙ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)