to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 17.12.2013

Πολιτισμός

Τριήμερη χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΑΣΚΙ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), με την υποστήριξη των Φίλων των ΑΣΚΙ, για τέταρτη συνεχή χρονιά, οργανώνουν στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).


Βιβλία και ιδέες, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, μελομακάρονα, λαχνοί και εκδηλώσεις!

Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), με την υποστήριξη των Φίλων των ΑΣΚΙ, για τέταρτη συνεχή χρονιά, οργανώνουν στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Από τις 11.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ θα είμαστε εκεί για να γνωρίσουμε και να αγοράσουμε νέες και παλιές εκδόσεις των ΑΣΚΙ, να φυλλομετρήσουμε παλιά και νέα βιβλία και ιδίως σπάνια και εξαντλημένα για τη σύγχρονη ιστορία και την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Θα είμαστε εκεί για να συζητήσουμε για την Ακροδεξιά στην Ελλάδα, τη Μεταπολίτευση, το δικομματισμό, την ιστορία του εργατικού κινήματος και ό,τι άλλο προκύψει. Θα γιορτάσουμε, θα ανταλλάξουμε ιδέες και θα συναντηθούμε, σε μια συγκυρία που δεν αφήνει τίποτα ανεπηρέαστο και πλήττει τις συλλογικότητες, ανάμεσά τους και τα ΑΣΚΙ, που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τη στήριξή μας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και εδώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Δεκεμβρίου

12.00 Χαιρετισμός: Σπύρος Ασδραχάς. Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλεξάτου Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος. Ομιλητές: Στέφανος Βαμιεδάκης, Γιώργος Κουκουλές, Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν και ο συγγραφέας Γιώργος Αλεξάτος. Συντονιστής: Νίκος Πετραλιάς.

17.45 Συζήτηση με θέμα: Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή: τέσσερις συγγραφείς συνομιλούν με αφορμή τα βιβλία τους με ομιλητές τον Σταύρο Ζουμπουλάκη, την Αφροδίτη Κουκουτσάκη, την Άννα Φραγκουδάκη και τον Δημήτρη Ψαρρά. Συντονίστρια: Αγγέλικα Ψαρρά. Θα ακολουθήσει η προβολή της μικρού μήκους ταινίας του Κωνσταντίνου Γεωργούση The Cleaners (Οι Καθαριστές) (2012, 37΄) για την προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012, παρουσία του σκηνοθέτη.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Δεκεμβρίου

12.00 Παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλαου Σμπαρούνη-Τρίκορφου Ημερολόγιο της εις Ρωσσίαν εκστρατείας από τη σειρά Μαρτυρίες (ΑΣΚΙ-Βιβλιόραμα). Χαιρετισμός: Ιωάννα Παπαθανασίου. Ομιλητές: Δημήτρης Πλουμπίδης, Τάσος Σακελλαρόπουλος (συντονιστής), Ολυμπία Σελέκου και εκπρόσωπος της οικογένειας Σμπαρούνη.

17.45  Προβολή του ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν Δημοκρατία, ο δρόμος του σταυρού (2013, 85΄) για την προεκλογική εκστρατεία στις εκλογές του 2012. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Μάρκο Γκαστίν, τον Γεράσιμο Μοσχονά και τον Ηλία Νικολακόπουλο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Δεκεμβρίου

10.30     Με αφορμή το ημερολόγιο ΑΣΚΙ-Αυγής για το 2014, συζήτηση με θέμα: Μεταπολίτευση 1974: 40 χρόνια μετά. Μετάβαση ή αποκατάσταση; Χαιρετισμός: Νίκος Φίλης Ομιλητές: Έφη Γαζή, Κωστής Κορνέτης, Δημήτρης Παπανικολάου, Σωτήρης Ριζάς. Συντονιστής: Βαγγέλης Καραμανωλάκης. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τους 105,5 Στο Κόκκινο στο πλαίσιο της εκπομπής Η Ιστορία στο Κόκκινο.

Αμέσως μετά θα γίνει η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς και πολλές εκπλήξεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)