to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:07 | 01.08.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ φέρνει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Εσωτερικές αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που εισήχθη και συζητείται με την διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή.


Ενώ το νομοσχέδιο εξασφάλισε επί της αρχής στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ και του βουλευτή Δ. Κρεμαστινού το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετήθηκε σχετικά στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη εξαιτίας αντιδράσεων στελεχών του που δήλωσαν ότι δεν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα ο Αν. Λοβέρδος με εισήγηση του που διένειμε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλιώς την ακταψήφισή του. 
Σύμφωνα με τον ίδιο «δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή: η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης, μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου». Αντίθετος στο νομοσχέδιο εμφανίζεται και ο Μ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος τονίζει ότι το νομοσχέδιο δίνει λάθος μήνυμα και ζήτησε να ξεκαθαριστεί εάν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφισή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια. Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο ζήτησε και ο Μάρκος Μπόλαρης ενώ παράλληλα την απόσυρσή του φέρεται να ζήτησε και ο Ηλίας Μόσιαλος.
Κατά των αλλαγών στο νόμο για την τριτοβάθμια τάσσεται και ο βουλευτής Γ. Ραγκούσης ο οποίος στην ιστοσελίδα του τονίζει ότι «Η αλλαγή του νόμου για τα ΑΕΙ, πριν αυτός καν εφαρμοστεί, συνιστά οπισθοδρόμηση της χώρας στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης» Παράλληλα η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε τις αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ "ύβρη για τη Δημοκρατία" 

Η  ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή της  χαρακτήρισε «ατυχείς» τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών που διαφοροποιούνται, 

Συγκεκριμένα, η ΚΟ «θεωρεί ατυχείς τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών που έγιναν προκαταλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» και εκφράζει «την ενόχλησή της για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος για το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης. Για λόγους κυβερνητικής συνοχής, ανέχεται την επιλογή αυτή υπό τον όρο ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί με άνεση σε τέσσερις συνεδριάσεις».

Στην ανακοίνωσή της τονίζεται  ότι έχει «επιμέρους παρατηρήσεις για την αποσαφήνιση και βελτίωση των ρυθμίσεων» και ότι «διαφωνεί με την παράταση της θητείας των υπηρετούντων πρυτάνεων μέχρι τη λήξη της προβλεπόμενης στην προγενέστερη νομοθεσία διάρκειάς της. Προτείνει την παράταση μέχρι 31/12/2012, υπό τον όρο ότι θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)