to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 25.11.2019

Πολιτική

Τριγμούς προκαλεί η «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο

Αφορμή οι δηλώσεις του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, κ. Ντόκου στο ΑΠΕ με επίκεντρο την πρόταση του για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο


Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Εστία στον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας με το σημερινό της πρωτοσέλιδο (Δευτέρα 25/11). Αφορμή οι δηλώσεις του κ. Ντόκου στο ΑΠΕ με επίκεντρο την πρόταση του για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Επιπλέον, οι ίδιες δηλώσεις μπήκαν στο στόχαστρο της ιστοσελίδας antinews, η οποία φέρεται να εκφράζει τις πεποιθήσεις της Σαμαρικής πτέρυγας της ΝΔ.

Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, ο Θ. Ντόκος σημείωσε πως "όσον αφορά στα ενεργειακά, η «διπλωματία των κανονιοφόρων» δεν συμβάλλει στην εύρεση λύσης, ούτε αρμόζει ως συμπεριφορά σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Θεωρώ, παρόλα αυτά, ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης σε θέματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, καθώς στο τραπέζι παραμένει και η ελληνοκυπριακή δέσμευση για δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων προς όφελος και των δύο κοινοτήτων. Οι διπλωμάτες και οι δικηγόροι μπορούν να συμβάλλουν στην εύρεση λύσης, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση. Και πρόσθεσε: "Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο".

Στο πρωτοσέλιδο της, η Εστία κάνει λόγο για "άκρως περίεργες δηλώσεις ενώ υπογραμμίζει: "Με ποιο δικαίωμα τον υπουργό Εξωτερικών ο κ. Θ. Ντόκος;". Στο πλαίσιο αυτό, η εφημερίδα αναρωτιέται: "Συμφωνεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτές τις δηλώσεις;".

Επιπλέον το antinews, επικρίνοντας τις παραπάνω δηλώσεις, σημειώνει: "Την ώρα που ο Ερντογάν έχει περικυκλώσει την Κύπρο με γεωτρύπανα που συνοδεύονται από πολεμικά πλοία. Την ώρα που μιλάει για «Γαλάζιες Πατρίδες» και είναι έτοιμος να μπουκάρει στο Αιγαίο. Η ελληνική κυβέρνηση τι πράττει για να αμυνθεί;

Κάνει κατευναστικές και υποχωρητικές δηλώσεις όπως του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Θάνου Ντόκου. Ο οποίος μιλάει καθαρά για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων στην Κύπρο χωρίς καν να έχουν κάτσει ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Άραγε κύριε… αναπληρωτά εθνικής ασφαλείας, μετά ακολουθεί και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο; Διότι από τα συμφραζόμενα αυτό συνάγεται".

Και προσθέτει: "Κατά τ΄ άλλα ψηφίσαμε ΝΔ μπας και απαλλαγούμε από το άγος του εθνομηδενισμού των συριζαίων".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)