to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 19.04.2021

Πολιτική

A. Τριανταφυλλίδης: Η κυβέρνηση υποτιμά και εργαλειοποιεί την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων

«Αυτό που βιώνουμε με τις πλατείες δεν είναι η αιτία, είναι το αποτέλεσμα μια ανεύθυνης και ανερμάτιστης πολιτικής, που πρώτος ο κ.Μητσοτάκης έδωσε με το προσωπικό του αντιπαράδειγμα στην Ικαρία και στην Πάρνηθα, τη λογική του ανέμελου. Όταν αυτό το βλέπει ο νέος κόσμος, ότι “άλλα μας ζητάτε να κάνουμε εμείς και άλλα κάνετε εσείς” λειτουργεί αντίστροφα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στους δημοσιογράφους Ι.Χασαπόπουλο και Α.Βούλγαρη για τις εικόνες συνωστισμού και τα κορονοπάρτι στις πλατείες.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τρικυμία εν κρανίω»  και «κυβερνητικό vertigo» σημειώνοντας ότι «ο κόσμος λέει “έχετε χάσει τη μπάλα”. Έχετε απωλέσει κάθε προσανατολισμό. Μη ψάχνετε να βρείτε αλλού την κακοδαιμονία σας. Για όλα σας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τη θεάρεστη Κυβέρνηση του λαοπρόβλητου Πρωθυπουργού σας. Παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού τον Ιανουάριο για 4 εκατομμύρια εμβόλια έχουν γίνει μόλις 1,77 εκατομμύρια εμβόλια πρώτης δόσης, τη στιγμή μάλιστα που ο κόσμος της εστίασης, ο κόσμος της οικονομίας ανέμενε να χτιστεί το τείχος της ανοσίας». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης: «Φωνάζαμε το Γενάρη, το Φλεβάρη, τον Μάρτη να εμβολιαστούμε. Η Κυβέρνηση έβαλε όλα τα λεφτά της στα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson και τι έκανε; Άφησε 2 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna, που δικαιούμασταν βάσει του ευρωπαϊκού συμβολαίου και κατέληξαν στη Δανία. Αντί για 3,8 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna πήραμε 1,8 εκατομμύρια».

Σε ερώτηση για τις μετακινήσεις του Πάσχα ο κ.Τριανταφυλλίδης ανέφερε: «Λέει η Κυβέρνηση ότι “εμείς κάνουμε ό,τι μας πει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων”. Αποκαλύφθηκε την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Γιατί φοβάται η Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής; Για παράδειγμα στο «παραστατικό 180» φαίνεται ότι τα self test δεν τα ζήτησε η Επιτροπή αλλά ο κ.Σκέρτσος.  Εκ των υστέρων επιβεβαίωσε και είπε η Επιτροπή, με αρκετές διαφωνίες, ότι συμφωνεί με τα self test. Ό,τι πουν οι λοιμωξιολόγοι, λέει η Κυβέρνηση.  Αλλά ό,τι πουν, όχι ό,τι τους πουν στο αυτί για να το πουν στη συνέχεια, για να το επικυρώσουν κατόπιν εορτής και παρελάσεως. Αυτά αποδεικνύουν τα πρακτικά της Επιτροπής που διέρρευσαν χθες», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)