to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 09.09.2015

πηγή: tovima

Πολιτισμός

Τρία βραβεία για το φιλμ «Greek Tourism. An eternal journey»

Το ελληνικό βίντεο, παραγωγής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και σκηνοθεσίας του Αντώνη - Θεοχάρη Κιούκα, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015 (30/8-5/9/2015) στο Veliko Gradište της Σερβίας, όπου βραβεύτηκε με το «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ.


Τρία  βραβεία έλαβε το ελληνικό τουριστικό φιλμ «Greek Tourism. An eternal journey» (https://www.youtube.com/watch?v=YpKlUIDf4oY) σε ισάριθμα διεθνή τουριστικά φεστιβάλ, που διοργανώνονται το 2015 σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο από τη Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών (CIFFT). 

Το ελληνικό βίντεο, παραγωγής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και σκηνοθεσίας του Αντώνη - Θεοχάρη Κιούκα, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015 (30/8-5/9/2015) στο Veliko Gradište της Σερβίας, όπου βραβεύτηκε με το «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ.


Μέσα στο 2015 προηγήθηκαν άλλες δύο διακρίσεις, καθώς πήρε πρώτο βραβείο στην κατηγορία Country στο αντίστοιχο φεστιβάλ του Βερολίνου, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής  έκθεσης ITB. Επίσης ήταν ο κύριος νικητής και η Ελλάδα έλαβε το 1ο βραβείο στο αντίστοιχο φεστιβάλ των ΗΠΑ «US International Film and Video Festival».  

Το  φιλμ του ΕΟΤ «Greek Tourism. An eternal journey», συμμετέχει καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2015 και στους  12 διαγωνισμούς φεστιβάλ τουριστικών ταινιών, που πραγματοποιούνται σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο από την Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών ταινιών.


Η CIFFT ιδρύθηκε το 1989, εδρεύει στη Βιέννη (www.cifft.com) και τελεί υπό την έγκριση του  Παγκόσμιου Οργανισμού  Τουρισμού. Οι συμμετοχές  αξιολογούνται  ξεχωριστά από την κριτική επιτροπή κάθε διαγωνιστικού φεστιβάλ και ενίοτε από το κοινό, ανάλογα με τους όρους της κάθε διοργάνωσης.


Το φιλμ που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανάλογα με τη θέση που πήρε σε διαγωνισμούς όπου συμμετείχε, θα βραβευθεί με το Grand Prix CIFFT, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Βιέννη, την έδρα του CIFFT.

«East Med Yacht Show»  2016


Από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016, με στόχο την προώθηση του ελληνικού yachting και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα και υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) και ο Δήμος Πόρου, συνδιοργανώνουν τη 15η  Εκθεση Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show» στον Πόρο, σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Αττικής, τον Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)