to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 20.06.2017

Κοινωνία

Τρία σημαντικά έργα υποδομής στον Δήμο Παλλήνης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Τρία σημαντικά έργα υποδομής στον Δήμο Παλλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 3.728.000 ευρώ και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, δρομολογήθηκαν με την υπογραφή σχετικών συμβάσεων μεταξύ της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου και του δημάρχου, Αθανάσιου Ζούτσου.


«Πρόκειται για έργα υψηλής σημασίας, καθότι ο δήμος είναι αναπτυσσόμενος και χρειάζεται έργα υποδομής», υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ζούτσος. Όπως προσθέτει, τα συγκεκριμένα έργα είναι απολύτως απαραίτητα τόσο για τους συμπολίτες μας, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, ο οποίος δεν είχε την οικονομική ευχέρεια για την εκτέλεση τους. «Ευχαριστούμε θερμά την περιφερειάρχη και τους συνεργάτες της», κατέληξε ο δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:

- Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, δυναμικότητας 50 παιδιών (νήπια και βρέφη) σε κτίριο συνολικής επιφάνειας (υπόγειο και ισόγειο) 738 τ.μ.,. Προβλέπεται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για ψυχαγωγία και φυτεύσεις.

- Αποκατάσταση Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης, προϋπολογισμού 990.000 ευρώ. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φουαγιέ της αίθουσας τον Δεκέμβριο του 2015 προξένησε μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί ένας χώρος, όπου, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των πάσης φύσεως επενδύσεων και ψευδοροφών, των δαπέδων, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και του απαραίτητου εξοπλισμού. Επίσης, προβλέπεται η επισκευή των δύο ανελκυστήρων, του συστήματος ασφαλείας του κτιρίου και του συστήματος πυρανίχνευσης-πυρόσβεσης.

- Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παλλήνης, προϋπολογισμού 738.000 ευρώ. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι υπηρεσίες αθλητισμού μέσα από την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, προκειμένου αυτές να αποτελούν πόλο έλξης και συγκέντρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία αθλητικής διαδρομής, υπαίθριου χώρου άθλησης ενηλίκων και καθιστικών χώρων, ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης, εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της αθλητικής διαδρομής και του χώρου στάθμευσης, ενίσχυση της φύτευσης και της υπάρχουσας άρδευσης του χλοοτάπητα στο γηπέδο ποδοσφαίρου.

Σημειώνεται, ότι τα έργα θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν από την Δήμο Παλλήνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)