to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 13.03.2020

Κοινωνία

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Καστοριάς: Επιπλέον μέτρα ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων

Επιπλέον μέτρα προστασίας του προσωπικού του νοσοκομείου Καστοριάς, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου από τη διοίκησή του μετά από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και άλλων 38 συναδέλφων τους που τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό.


 Σε επιστολή του Σωματείου προς τον διοικητή και την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου επισημαίνεται ότι η έλλειψη προσωπικού που δημιουργήθηκε λόγω καραντίνας σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθιστά ανεπαρκή την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Σημειώνεται επίσης ότι έχει εξουθενωθεί το προσωπικό που έχει αναλάβει τον καθαρισμό και των απολύμανση όλων των χώρων του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο ζητά να προστατευτούν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, άμεση κάλυψη σε υλικά που θα εξασφαλίζουν πλήρως όλες τις ανάγκες και την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών και κλείσιμο του Νοσοκομείου ώστε να γίνει σωστή απολύμανση όλων των χώρων του για να περιοριστεί στο ελάχιστο η διασπορά του ιού. Τέλος το Σωματείο ζητά να οριστεί εκπρόσωπος της Διοίκησης, για την ενημέρωση του κοινού από τα ΜΜΕ της Καστοριάς, ώστε να υπάρχει επίσημη επιστημονική τοποθέτηση προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά ειδήσεων που προκαλούν πανικό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της παρουσιάζει διαφορετικά στοιχεία αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή 60 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καστοριάς βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει λύση στο νοσοκομείο Καστοριάς .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)