to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 31.03.2020

Πολιτική

«Τρία άμεσα μέτρα στήριξης για όσους εξαιρούνται των κυβερνητικών ενισχύσεων»

«Τα μέτρα αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την απειλή και δεν έχουν αποταμιεύσεις για τις δύσκολες ώρες: Είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι στηρίζονται για να επιβιώσουν σε προνοιακές παροχές και όσοι έκαναν λίγα μεροκάματα»


Η δήλωση:

Σήμερα εισάγεται στις επιτροπές της Βουλής Νομοσχέδιο για την κύρωση των Π.Ν.Π. με τις οποίες ελήφθησαν έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειές της τα οποία κρίνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ανεπαρκή.

Εκτός των άλλων, τα μέτρα αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την απειλή και δεν έχουν αποταμιεύσεις για τις δύσκολες ώρες: Είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι  στηρίζονται για να επιβιώσουν σε προνοιακές παροχές και όσοι έκαναν λίγα μεροκάματα.

Για όλους αυτούς, προτείνουμε να εφαρμοστούν τώρα τρία μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την περίοδο της πανδημίας:

1.   Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ, πρώην ΚΕΑ):

Να αυξηθεί άμεσα κατά 50% το επίδομα του ΕΕΕ (πρώην ΚΕΑ) για όλους τους δικαιούχους (300 € αντί για 200 €/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και κατ’ αναλογία για το νοικοκυριό με περισσότερα μέλη) και να δίνεται ολόκληρο το επίδομα σε όλους (300 € στο άτομο και κατ’ αναλογία στο νοικοκυριό).
Να ενταχθούν σε αυτό και όσοι εξ αιτίας του παλαιού ορίου των 1200 €/6μηνο αποκλείονταν.   


   2.   Για τα αναπηρικά επιδόματα

Να αυξηθούν κατά 50% για το διάστημα της κρίσης τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που αποτελούν για τους περισσότερους ανάπηρους το μόνο εισόδημα.
Να εγκριθούν και να ξεκινήσουν να χορηγούνται άμεσα τα επιδόματα αναπηρίας σε όσους έχουν υποβάλει για πρώτη φορά ολοκληρωμένη αίτηση στον ΟΠΕΚΑ και δεν μπορούν να κριθούν από τα ΚΕΠΑ λόγω αναστολής λειτουργίας τους.


3.   Για το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων :

Να αυξηθεί για τη διάρκεια της κρίσης το επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα κατά 50%.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)