to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 24.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Τρία ακόμη μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μιλούν για παραποίηση ψηφίσματος

Τρία ακόμη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), οι Δημοσθένης Βλάχος (β’ αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης (μέλος) και Βαρβάρα Πάπαρη (μέλος), με επιστολή τους υποστηρίζουν και αυτοί ότι υπήρξε παραποίηση σε δύο σημεία του ψηφίσματος της τελευταίας έκτατης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης (20.10.2012).


Τρία ακόμη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), οι Δημοσθένης Βλάχος (β’ αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης (μέλος) και Βαρβάρα Πάπαρη (μέλος), με επιστολή τους υποστηρίζουν και αυτοί ότι υπήρξε παραποίηση σε δύο σημεία του ψηφίσματος της τελευταίας έκτατης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης (20.10.2012).

Παράλληλα, ζητούν την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ με μοναδικό θέμα την «άρση οιασδήποτε αμφισβήτησης ως προς το περιεχόμενο του επίμαχου ψηφίσματος, ενώ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την πρόσφατη παραίτηση του α’ αντιπροέδρου της Ένωσης Ν. Σαλάτα ( παραιτήθηκε λόγω της παραποίησης του ψηφίσματος).

Οι Δ. Βλάχος, Κ. Βούλγαρης και Β. Πάπαρη σε επιστολή τους προς την πρόεδρο της Ένωσης Βασιλική Θάνου, υπογραμμίζουν ότι «η εξουσιοδότηση προς το ΔΣ που δόθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση αφορά στο μετά την 10.11.2012 χρονικό διάστημα και θεωρούν αυτονόητη την αναστολή των κινητοποιήσεων στην περίπτωση και μόνο που δεν ψηφιστούν μειώσεις των αποδοχών τους». Ακόμη, επισημαίνουν ότι «θα έπρεπε να περιληφθεί στο ψήφισμα η, σχεδόν ομοφώνως ψηφισθείσα από την συνέλευση, πρόταση περί διεξαγωγής συνεδρίου εντός του δικαστικού έτους υπό την αιγίδα της ΕΔΕ και με συνεργασία Δικηγορικών Συλλόγων και πανεπιστημιακών καθηγητών με θέμα την αντισυνταγματικότητα ή μη των όρων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων».

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οκτώ δικαστές αποδίδουν στην πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης ότι παραποίησαν τον ψήφισμα της επίμαχης συνέλευσης. Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Δ.Σ. της ΕΔΕ έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσει τις κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος οι οποίες παρατάθηκαν μέχρι 10 Νοεμβρίου 2012, ενώ η απόφαση η οποία ελήφθη -σύμφωνα με όσα καταγελούν οι οκτώ δικαστές- ήταν ότι η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το ΔΣ της Ένωσης να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση τους μετά την 10η Νοεμβρίου 2012.

Επίσης, στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τους οκτώ, η απόφαση της συνέλευσης για την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα διατάξεων των δύο μνημονίων και των «εφαρμοστικών νόμων» που εκδόθηκαν στη συνέχεια.

Εξάλλου, σήμερα οι Χριστόφος και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Κ. Σαργίωτης και η Μ. Κουβαρά, απαντώντας στην πρόεδρος και τον γενικό γραμματέα της ΕΔΕ, υπογραμμίζουν ότι η χθεσινή ανακοίνωσή τους «όχι μόνο δεν διόρθωσε το παραποιημένο ψήφισμα, αλλά επιδίδεται σε νέο κύκλο ανακριβειών, κάνοντας υποκριτικά παραινέσεις για ενότητα και συνεργασία όλων».


Διαβάστε επίσης:

Ένωση Δικαστών: Παραίτηση Σαλάτα με καταγγελίες για παραποίηση αποφάσεων και υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα

tags: δίκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)