to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 21.06.2022

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τρελοί και παλαβοί για την Αριστερά

Να συμφωνήσουμε ότι η γαλλική Αριστερά είναι ανισόρροπη επειδή είχε ο Μελανσόν τσαντιστεί με τον Τσίπρα; Και τι σε κόφτει στο κάτω-κάτω;


Πάλι ήταν έξαλλος ο  Άρης Πορτοσάλτε χθες το πρωί. Ο Μελανσόν είναι δεύτερη δύναμη, ο Μακρόν δεν βρίσκει συμμάχους και εκνευρίστηκε. Είπε ότι είναι ανισόρροπη και παλαβή η Αριστερά στη Γαλλία. «Πώς μιλάς έτσι, βρε  Άρη;» του απάντησαν. «Όχι, είναι παλαβή η Αριστερά» επέμεινε αυτός.

Νευρίασε, παιδί μου, είπε στο τέλος κι ένα «Άντε παράτα μας» στον Φοίβο Κλαυδιανό κι έφυγε. Εν τω μεταξύ, το θέμα του δεν ήταν καν η άνοδος της Μαρίν Λεπέν. Στο κάτω-κάτω, στην Ελλάδα τους «Μαρίν Λεπέν» τους έχουμε ενσωματώσει στην κυβέρνηση. Το πρόβλημά του ήταν ο Μελανσόν που δεν θέλει τον Μακρόν.  Άρα;  Άρα είναι ψυχιατρικό περιστατικό.

Μην αναλύσουμε τώρα πόσο ρατσιστικός είναι ο λόγος του  Άρη Πορτοσάλτε για τις ψυχικές νόσους. Ο  Άρης Πορτοσάλτε κάνει καριέρα ως ρατσιστής ούτως ή άλλως. Αλλά να δούμε λίγο τι έγινε μετά. Γιατί, αφού είπε τρελούς τους Γάλλους αριστερούς, αφού αντέδρασε το πάνελ, απάντησε ότι ο Μελανσόν τον έχει βρίσει τον Τσίπρα.

Ε, και τι, καλέ κύριε Πορτοσάλτε μου; Για να του κρατήσουμε μούτρα το λέτε αυτό; Να συμφωνήσουμε ότι η γαλλική Αριστερά είναι ανισόρροπη επειδή είχε ο Μελανσόν τσαντιστεί με τον Τσίπρα; Και τι σε κόφτει στο κάτω-κάτω; Γιατί εγώ θυμάμαι ότι πανηγύριζες τότε.

Πάντως, όλος ο καυγάς για το πάπλωμα γίνεται. Δηλαδή την Ουκρανία. Ο Μακρόν είναι με τον πόλεμο, ο Μελανσόν δεν είναι και η Λεπέν είναι γενικώς με το χάος, αλλά πιο πολύ με το ρωσικό χάος - και τους πνιγμένους μετανάστες στη Μεσόγειο.

Γι’ αυτό είναι ανισόρροπη η γαλλική Αριστερά. Δεν θέλει πόλεμο και δεν συμπαθεί και τον Μακρόν που διέλυσε τα εργασιακά. Ξέρετε ποιος άλλος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, έτσι; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)