to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 18.10.2013

Τρεις βουλευτές της Χ.Α. ζητούν 75.000 ευρώ από στέλεχος του ΠΑΜΕ για ηθική βλάβη

Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατά του πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΠΑΜΕ) στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για δηλώσεις που είχε κάνει ο τελευταίος ενόψει των περσινών εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου.



Το στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος Το στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος Σύμφωνα με την αγωγή, το στέλεχος του ΠΑΜΕ είχε κάνει λόγο για "καθάρματα" που "βρομίζουν τον τόπο" και "δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη του λαού μας", με αφορμή την πρόσκληση βουλευτών της Χ.Α. στους εορτασμούς της εθνικής επετείου.

Οι τρεις βουλευτές, οι οποίοι δεν παρέστησαν στη σημερινή διαδικασία, κατέθεσαν εναντίον του αγωγή για ηθική βλάβη, με την οποία ζητούν 25.000 ευρώ ο καθένας -αντί του ποσού των 150.000 (έκαστος) που ήταν η αρχική τους αξίωση- ενώ προχώρησαν και σε υποβολή μήνυσης.

Κατά τη συζήτηση της αγωγής, ο κ. Ζαριανόπουλος επέμεινε στους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, που όπως είπε, είχαν πολιτικό χαρακτήρα και αναφέρονταν στην "εγκληματική δράση της οργάνωσης όπως αποκαλύφθηκε από τη Δικαιοσύνη".

"Δεν γνώριζα, δεν γνωρίζω και δεν έχω καμία διάθεση να γνωρίσω κανέναν από τους ενάγοντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής" κατέθεσε στο δικαστήριο.

Την πεποίθησή του ότι ο εναγόμενος εξέφρασε με τις δηλώσεις του μία πολιτική θέση, με την οποία ήθελε να τεκμηριώσει το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, να μην προσκληθούν βουλευτές της Χ.Α. στις περυσινές επετειακές εκδηλώσεις για το "ΟΧΙ", εξέφρασε ο επικεφαλής της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης Ιωάννης Δελλής.

Ως μάρτυρας της ενάγουσας πλευράς, κατέθεσε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Χ.Α. Μιχάλης Τσακίρης, ο οποίος σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές "αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι" από το περιεχόμενο των δηλώσεων και πρόσθεσε ότι κανείς απ' αυτούς δεν ασπάζεται τον ναζισμό.

Η απόφαση θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ήδη σχηματίστηκε κατηγορητήριο εναντίον του Σωτ. Ζαριανόπουλου για εξύβριση κατά συρροή, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμη η δίκη.

Πηγή: www.enet.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)