to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 20.12.2016

Διεθνή

Ζυρίχη: Ελβετός ο δράστης της επίθεσης στο ισλαμικό τέμενος - Δεν έχει σχέση με το ακραίο Ισλάμ

Ένοπλος εισέβαλε αργά χθες σε τέμενος στη Ζυρίχη και άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών - Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ίδιος αυτοκτόνησε.


Ο δράστης της επίθεσης σε μουσουλμανικό κέντρο προσευχής στη Ζυρίχη (βόρεια Ελβετία) ήταν ένας Ελβετός, 24 ετών, με καταγωγή από την Γκάνα, οπαδός του αποκρυφισμού, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι ερευνητές αποκάλυψαν πως ο δράστης, που ήταν γνωστός στις υπηρεσίες της αστυνομίας, είχε σκοτώσει την Κυριακή έναν άνδρα 24 ετών τον οποίο γνώριζε, με μαχαίρι, σε μια παιδική χαρά της Ζυρίχης.

"Αγνοούμε προς το παρόν ποια ήταν τα κίνητρά του (...) Σχετικά σύμβολα (του αποκρυφισμού) βρέθηκαν στο σπίτι του", δήλωσε η αξιωματούχος της αστυνομίας του καντονίου της Ζυρίχης, η Κριστιάν Λενζέ Μεϊλί, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η υπόθεση έχει σχέση με την τρομοκρατία ή με την ακροδεξιά.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν επίσης αν ο δολοφόνος είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο άνδρας, που ήταν ντυμένος στα μαύρα και φορούσε μάλλινο σκουφί στο κεφάλι, εισήλθε τη Δευτέρα γύρω στις 17.30 (18.30 ώρα Ελλάδας) σε αίθουσα προσευχής σε ένα ισλαμικό κέντρο στην οδό Αϊζγκάσε, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης.

Πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας τρεις πιστούς, ηλικίας 30, 35 και 56 ετών. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα στοιχεία των θυμάτων.

Οι τρεις άνδρες εγχειρίστηκαν και είναι εκτός κινδύνου, διευκρίνισε η αστυνομία.

To χρονικό της επίθεσης

Ένας άνδρας, ντυμένος με μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο, εισέβαλε σε ένα τέμενος στην Ζυρίχη ανοίγοντας πυρ ενάντια σε πιστούς που προσεύχονταν το βράδυ της Δευτέρας, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Ο δύο από τους τρεις άνδρες – 30, 35 και 56 ετών – τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία της Ζυρίχης.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας άνδρας περίπου 30 ετών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, ένα πτώμα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτό συνδέεται με την ένοπλη επίθεση. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία τόνισε πως συνέλεξε αποδεικτικά στοιχεία εντός του κτιρίου, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τα κίνητρα ή το υπόβαθρο του υπόπτου.

Η αστυνομία της Ζυρίχης επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν τραυματίες σε ένα περιστατικό στο Eisgasse της Ζυρίχης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Αστυνομικοί φρουρούν την είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζονται ένα ισλαμικό κέντρο και πολλές επιχειρήσεις.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει προς το παρόν εάν ο δράστης στοχοθέτησε το ισλαμικό κέντρο ή κάποια άλλη από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ελβετικά ΜΜΕ, οι τρεις τραυματίες -όλοι τους ενήλικοι- εντοπίστηκαν στον δρόμο που βρίσκεται το ισλαμικό κέντρο.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)