to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 15.02.2014

Διεθνή

Βρετανία: Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία

Προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στα συγκοινωνιακά δίκτυα σε ολόκληρη τη Βρετανία, με ξεριζωμένα δέντρα και φερτά υλικά να αποκλείουν δρόμους και σιδηροτροχιές


Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί καθώς καταιγίδες, κύματα και καταρρακτώδεις βροχές εξακολουθούν να πλήττουν σήμερα τη Βρετανία.

Βίντεο από την ιστοσελίδα της βρετανικής Guardian:

Επιβάτης κρουαζιερόπλοιου έχασε τη ζωή του όταν ένα τεράστιο κύμα εισέβαλε από ένα παράθυρο και μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν τμήμα ενός κτιρίου στο Χόλμπορν του κεντρικού Λονδίνου αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της. Επίσης, ένα 77χρονος σκοτώθηκε όταν δέντρο έπεσε πάνω του την Τετάρτη.

View image on Twitter

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού λόγω των ισχυρών ανέμων δέντρα έπεσαν πάνω σε γραμμές ηλεκτροδότησης στο νοτιοανατολικό και ανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το Press Association.

A large storm-damaged tree is felled inside the grounds of Windsor Castle following high winds and rain.

"Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και πάλι χθες βράδυ τη Νότια Αγγλία, προκαλώντας καταστροφές σε (ενεργειακά) δίκτυα. σε 310.000 (νοικοκυριά) η ηλεκτροδότηση επανήλθε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά 141.822 (νοικοκυριά) παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό", ανέφερε στο Twitter η Ένωση Ενεργειακών Δικτύων.

Workers install an aqua dam to protect homes from expected floodwater in Chertsey, Surrey.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στα συγκοινωνιακά δίκτυα σε ολόκληρη τη Βρετανία, με ξεριζωμένα δέντρα και φερτά υλικά να αποκλείουν δρόμους και σιδηροτροχιές. Πολλές υπηρεσίες έχουν ακυρωθεί.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 22 προειδοποιήσεις για έντονες πλημμύρες –που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή– για παράκτιες κοινότητες από την Κορνουάλη μέχρι το Χάμσαϊρ, το Γκλούσεστερ και την Τέιμς Βάλεϊ, όπου η στάθμη των ποταμών παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο δεκαετιών.

Southampton storm damage

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από ένα παράκτιο εστιατόριο στο Χάμσαϊρ την Παρασκευή (χθες), όταν τα παράθυρά του έσπασαν και η θάλασσα εισέρρευσε σε αυτό.

Πληροφορίες ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)