to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 04.12.2012

Διεθνή

Τρεις νεκροί και δέκα αγνοούμενοι από δύο ναυάγια στην έξοδο του Βοσπόρου

Τουρκικά σωστικά συνεργεία αναζητούν δέκα ναυτικούς, μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή. Τρεις ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στη βύθιση του φορτηγού και ενός ρυμουλκού που έσπευσε να το βοηθήσει.




Το φορτηγό πλοίο Volgo Balt 100, που μετέφερε άνθρακα, εξέπεμψε μήνυμα SOS στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ έπλεε στα ανοιχτά της πόλης Χηλή (Şile), κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όμως στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία μαζί του, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία GAC.
Map data ©2012 - Terms of Use
 
«Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι και αβλαβείς. Ένας πέθανε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Λίγο αργότερα βυθίστηκε και ένα ρυμουλκό που είχε σπεύσει για να το βοηθήσει. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα.

Ένα ελικόπτερο και αρκετά πλοία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αναζήτησης.

Την ίδια ώρα ένα δεύτερο φορτηγό πλοίο με 14μελές πλήρωμα αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη και κινδύνευσε επίσης να βυθιστεί, σύμφωνα με την GAC, ωστόσο κατάφερε τελικά να συνεχίσει το ταξίδι του.

Πολλά από τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν επιβάτες μέσω των στενών του Βοσπόρου, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, χρειάστηκε να ακυρωθούν εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

Περίπου 10.000 πλοία που μεταφέρουν 150 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων περνούν από τα στενά του Βοσπόρου κάθε χρόνο.



Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)