to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 16.02.2014

πηγή: Έθνος

Διεθνή

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των θυελλωδών ανέμων που σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση πλήττουν εκ νέου από το βράδυ της Παρασκευής τη Βρετανία.


Οι ισχυροί άνεμοι προσθέτουν νέα προβλήματα στην ήδη στην τραγική κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, την ίδια στιγμή που οι πλημμυρισμένες περιοχές αντιμετωπίζουν συνεχώς νέα κύματα νερού.

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Ένας 85χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή καθώς ένα τεράστιο κύμα χτύπησε βρετανικό κρουαζιερόπλοιο που έπλεε στο Κανάλι της Αγγλίας. Το νερό της θάλασσας έσπασε ένα παράθυρο του «MS Marco Polo», τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες. Ο 85χρονος και μια 70χρονη γυναίκα μεαφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όμως ο άντρας αργότερα εξέπνευσε.

Παράλληλα, στο κεντρικό Λονδίνο, μια 49χρονη γυναίκα σκοτώθηκε, όταν το αυτοκίνητό της συνετρίβη από κατάρρευση μπαλκονιού. Από την ίδια πτώση τραυματίστηκαν ένας 25χρονος και μια 24χρονη, η οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ελαφρά τραυματίστηκε και ένας περαστικός.

Ένας 77χρονος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη στην αυλή του σπιτιού του στο Κέθρο του Κέρναρφον, όταν ένα δέντρο έπεσε και τον χτύπησε.

 

Επίσης, οι αρχές επενέβησαν και διέσωσαν 32 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε ένα παραλιακό εστιατόριο στο Μίλφορντ του Χαμσάιρ, όταν μια ριπή ανέμου έσπασε τα παράθυρα και η το νερό πλημμύρισε το χώρο. Οι συνθήκες στο σημείο περιγράφονται ως «εξαιρετικά σοβαρές», αλλά δεν σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός.

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Περίπου 14.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βρετανία καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας έχει υποστεί πολλές ζημιές. Σήμερα, η κυβερνητική επτροπή ενέργειας πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων. 

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Ειπλέον, από την κακοκαιρία προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στα συγκοινωνιακά δίκτυα σε ολόκληρη τη Βρετανία, με ξεριζωμένα δέντρα και φερτά υλικά να αποκλείουν δρόμους και σιδηροτροχιές. Πολλές υπηρεσίες έχουν ακυρωθεί.

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 22 προειδοποιήσεις για έντονες πλημμύρες –που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή– για παράκτιες κοινότητες από την Κορνουάλη μέχρι το Χάμσαϊρ, το Γκλούσεστερ και την Τέιμς Βάλεϊ, όπου η στάθμη των ποταμών παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο δεκαετιών.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από ένα παράκτιο εστιατόριο στο Χάμσαϊρ την Παρασκευή (χθες), όταν τα παράθυρά του έσπασαν και η θάλασσα εισέρρευσε σε αυτό.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ύφελη των καιρικών φαινομένων μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά νέα επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)