to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 20.12.2022

Διεθνή

Τρεις νεκροί από έκρηξη σε αγωγό αερίου στη Ρωσία

Έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό εξαγωγής αερίου στην κεντρική Ρωσία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να απειληθεί με διαταράξεις η παροχή μιας περιορισμένης ποσότητας ρωσικού αερίου που εξακολουθεί να φθάνει στην Ευρώπη, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.


Η ροή αερίου μέσω ενός τμήματος του αγωγού Urengoi-Pomary-Uzhhorod που μεταφέρει αέριο από τη ρωσική Αρκτική μέσω της Ουκρανίας, διακόπηκε από τη 1:50 μ.μ. (12:50 ώρα Ελλάδας), ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο Όλεγκ Νικολάγεφ, διοικητής της Δημοκρατίας της Τσουβασίας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως τρεις άνθρωποι, που πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης, σκοτώθηκαν, ενώ άλλος ένας, οδηγός, "ήταν σε κατάσταση σοκ".

Είπε πως δεν είναι σαφές πότε μπορεί να επαναληφθεί η παροχή αερίου μέσω του αγωγού και πως οι αρχές προσπαθούν να επιλύσουν το θέμα.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Τσουβασίας δήλωσε πως μια έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης κοντά στο χωριό Καλίνινο, περίπου 150 χλμ. δυτικά της πόλης του Βόλγα Καζάν και πως η φωτιά που ξέσπασε ως αποτέλεσμα έχει σβήσει.

Ο αγωγός, που κατασκευάστηκε τα χρόνια του 1980, εισέρχεται στην Ουκρανία μέσω του σημείου μέτρησης Sudzha, που αποτελεί τώρα την κύρια διαδρομή για το ρωσικό αέριο που φθάνει στην Ευρώπη.

Τοπική μονάδα του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom δήλωσε πως το αέριο παρέχεται στους καταναλωτές πλήρως μέσω παράλληλων αγωγών μετά τη ζημιά που υπέστη ένα τμήμα του αγωγού Urengoi-Pomary-Uzhhorod.

Η Gazprom δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως αναμένει να διοχετεύσει 43 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας διαμέσου του Sudzha τις επόμενες 24 ώρες, όγκος που είναι αντίστοιχος εκείνου των τελευταίων ημερών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)