to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 04.07.2013

Πολιτική

Τρεις φασιστικές επιθέσεις σε γραφεία οργανώσεων χθες το βράδυ

Στα γραφεία της δημοτικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΑΡΑΝ (οργάνωσης που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αλλά και στο χώρο διαλόγου της αντιΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου. Και στις τρεις περιπτώσεις την επίθεση υπογράφει η φασιστική γκρούπα ΑΜΕ.


 

Φασιστική επίθεση στα Γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας με απειλές κατά του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου

Η ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ:

Φασιστοειδή προερχόμενα από το χώρο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε επίθεση στο Γραφείο της δημοτικής κίνησης « Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»  στην Αιόλου 47. Το γραφείο στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου Αθήνας και  έχει παραχωρηθεί στην κίνηση  μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010, όταν εξελέγη δημοτικός  σύμβουλος ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Τα φασιστοειδή άφησαν τα εμετικά συνθήματα τους με σπρέυ και με την απειλή «Πέτρο ήρθαμε». Η  αλήθεια είναι ότι ήρθαν μέσα στα σκοτάδια σαν ζόμπι που δεν μπορούν να αντικρίσουν το φώς, σαν μια συμμορία της νύχτας. Έχουν επιλέξει τα νυχτερινά χτυπήματα πότε σε στέκια και γραφεία οργανώσεων της αριστεράς και πότε κατά μεταναστών διότι το αντιφασιστικό κίνημα τους έχει απομονώσει.
Έχουν δώσει άλλωστε πολλά διαπιστευτήρια ότι στηρίζουν τη κυβέρνηση και τους Τραπεζίτες, όπως πρόσφατα στήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ, την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, τις φοροαπαλλαγές στους φίλους τους  εφοπλιστές ,την ώρα που Οι Εργαζόμενοι και η νεολαία πληρώνουν δυσβάσταχτα χαράτσια.


Φαίνεται ότι εγκαινιάζουν τη προεκλογική τους εκστρατεία για τον Δήμο της Αθήνας με φασιστικές επιθέσεις και απειλές κατά της αριστεράς. Αλώστε και στις προηγούμενες εκλογές είχαν επιτεθεί σε υποψηφίους της αριστεράς.
Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας έχει στηρίξει αταλάντευτα τους αγώνες των εργαζόμενων τόσο των συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας, όσο και όλους τους εργαζόμενους  με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα του μνημονίου που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, τις περικοπές στην παιδεία και την υγεία, που ξεσπιτώνουν κόσμο και τον στέλνουν να ζει στα παγκάκια και τα συσσίτια. 
Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ έχουν συγκρουστεί με την ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων που αναζητά στους μετανάστες τον αποδιοπομπαίο τράγο για τη χρεοκοπία των πολιτικών των μνημονίων. Διαδηλώσαμε ενάντια  στις επιθέσεις και τα μαχαιρώματα των χρυσαυγιτών στις γειτονιές,  τα πογκρόμ της Αστυνομίας και την συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή. Είναι η δύναμη που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ενάντια στις πολιτικές ρατσισμού και καταστολής των κυβερνήσεων και για τις οποίες τα φασιστοειδή τρέχουν να δώσουν στήριξη επιτιθέμενο κατά των συνδικάτων και αγωνιστών της αριστεράς. 
Οι φασίστες δεν κατάφεραν να χτίσουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές μετά την μαζική κινητοποίηση χιλιάδων στις γειτονιές, κινητοποίηση που κορυφώθηκε στις 19 Γενάρη στη κινητοποίηση «Αθήνα-πόλη αντιφασιστική».


Καμιά φασιστική τρομοκρατία δεν μας σταματά. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ για να σώσουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους ενάντια στις απολύσεις, στο πλευρό  των εκπαιδευτικών για να σώσουμε τα σχολεία της γειτονιάς, στο πλευρό  των εργαζομένων στη Πολυκλινική, το Γενικό Πατησίων, τη Παμμακάριστο, τα ΙΚΑ για να μην κλείσουν.  Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων και τους φασίστες στο πλευρό του εργατικού κινήματος.


Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, τις δημοτικές κινήσεις, τα κόμματα της αριστεράς και τα συνδικάτα να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές φασιστικές επιθέσεις.

Στο χώρο αντιΣΤαΣΗ:

p7030002 800x600

     "Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν

 Η αντιΣΤαΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου καταγγέλλει την άνανδρη, φασιστική επίθεση στον χώρο διαλόγου Αβέρωφ 7Α όπου στεγάζει τις δραστηριότητές της. Γνωρίζουμε ότι η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια  πρόσφατων ανάλογων εκφοβιστικών επιθέσεων  σε πρωτοπόρους αγωνιστές, πολιτικούς χώρους και στέκια αντίστασης στο καθεστώς της τροικανής βαρβαρότητας. Ας είναι βέβαιοι οι εμπνευστές παρόμοιων  επιθέσεων ότι η κλιμάκωσή τους θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το καθεστώς φόβου σιωπής και ανοχής στην μνημονιακή χούντα δεν θα περάσει.

Χαλάνδρι 3/7/2013"

 Η επίθεση στα γραφεία της ΑΡΑΝ στα Εξάρχεια έγινε επίσης χθες το αργά τη νύχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπογραφή φέρουν ξανά οι ΑΜΕ, που, υπενθυμίζουμε, πριν λίγο καιρό έκαναν επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ και της εφημερίδας ΠΡΙΝ στα εξάρχεια.

 

"Η Αριστερή Ανασύνθεση καταγγέλλει την επίθεση στα γραφεία της και στον χώρο που στεγάζει την Πολιτική-Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής με αναγραφή συνθημάτων από τη ναζιστική οργάνωση "Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές" που έχει κάνει ανάλογες επιθέσεις σε γραφεία αριστερών οργανώσεων, τοπικών κινήσεων και στεκιών. Μέσα στο κλίμα που δημιουργεί η ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης των υποτελών της ΕΕ και της Τρόικα και η πριμοδότηση του νεοφασισμού από τα καθεστωτικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τέτοιες ομάδες βρίσκουν πεδίο να δράσουν.

Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του ναζισμού και των ταγματασφαλητών ότι είναι οικτρά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες θα πτοήσουν το φρόνημα του κινήματος και της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Κάθε άλλο: μας οπλίζουν με ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην Τρόικα, την Ε.Ε., την κυβέρνηση, τις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες τους. Το κίνημα ξέρει να κονταίνει τα χέρια που στρέφονται κατά του λαού και της Αριστεράς.

Αριστερή Ανασύνθεση

Οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

Οι ίδιοι φασίστες πριν λίγες μέρες επιτέθηκαν στα γραφεία της Α.Κ.Ο.Α και του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας με αφορμή το αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, αλλά και το αίτημα για άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά. 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)