to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:26 | 05.11.2021

Κοινωνία

Τραυματισμός δασοπυροσβέστη από κρότου - λάμψης

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr η ζωή του δε διατρέχει κίνδυνο αλλά ο τραυματισμός στο χέρι του είναι αρκετά σοβαρός και θα χειρουργηθεί


Ο άτυχος δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που πέταξαν αστυνομικοί προς το μέρος του με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΙΑΣΩ.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του left.gr οι γιατροί έκριναν πως το δεν είναι επιπόλαιο και θα χρειαστεί να χειρουργηθεί άμεσα προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που προκλήθηκε.

Η έκρηξη της χειροβομβίδας έγινε πολύ κοντά στον άτυχο δασοπυροσβέστη ενώ πληροφορίες από τους θεράποντες γιατρούς του αναφέρουν ότι θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί και πολύ σοβαρότερα με κίνδυνο ακόμα και για το ίδιο το χέρι του.

«Είστε καλά ρε;», φωνάζει ο τραυματισμένος πυροσβέστης προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, φωνάζοντας και δείχνοντάς τους τη ματωμένη παλάμη του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εποχικών πυροσβεστών η οποία διαλύθηκε όταν η αστυνομία στράφηκε εναντίον των συγκεντρωμένων με χημικά και ρίψεις νερού από την Αύρα.

Πως φτάσαμε όμως στο σοβαρό τραυματισμό του δασοπυροσβέστη;

Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των πυροσβεστών που έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία έκανε, επίσης, χρήση της αύρας και προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση των πυροσβεστών πετάγοντάς τους νερό. Η απροκάλυπτη επίθεση κατά των πυροσβεστών έχει σοκάρει την κοινή γνώμη καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού τους αποκαλούσε «ήρωες».

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια έχει επισημανθεί από τη Διεθνή Αμνηστία η αλόγιστη χρήση χημικών ενώ ουκ ολίγες φορές από δημοσιογραφικές έρευνες έχει αποκαλυφθεί η επικινδυνότητα του οπλοστασίου των ΜΑΤ ακόμα και με ληγμένα χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Χρ. Σπίρτζης: Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και του δογματισμού δεν έχει τέλος

Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο πυροσβέστη και σε όσους έχουν προβλήματα ακοής μετά από την κατ’ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίθεση των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ στους πυροσβέστες.

Ήταν αναμενόμενο κάποιος πυροσβέστης να τραυματισθεί.

Την ώρα που συζητούσαμε ειρηνικά, με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ έριχναν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πυροσβέστες.

Ήταν η επιβράβευση και τα «ειλικρινή» συγχαρητήρια του κ. Μητσοτάκη στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη με τις φωτιές.

Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους και του δογματισμού δεν έχει τέλος…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)