Στη σύσκεψη που άρχισε στις 6 μ.μ., πήραν επίσης μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι εκπρόσωποι των τραπεζών Δημήτρης Ματζούνης (Alpha Bank), Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική) και Χρήστος Μεγάλου (Eurobank).

Συζήτηθηκαν οι ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια, η επικείμενη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και τα αποτελέσματα των στρες τεστ των Τραπεζών.

Ο Μ. Σάλλας που έκανε δηλώσεις εκπροσωπώντας τις διοικήσεις και των 4 συστημικών Τραπεζών, υποστήριξε την άποψη ότι η ψήφιση από τη Βουλή, της προτεινόμενης ρύθμισης για τα "κόκκινα" δάνεια, θα βοηθήσει αναπτυξιακά την οικονομία, η οποία αναμένεται να κινηθεί με ρυθμούς 2-3% την επόμενη χρονιά. Είπε επίσης ότι τα stress tests των τραπεζών συνιστούν μια «πολύ επιτυχή εξέλιξη», που "ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση της οικονομίας" και τη στήριξη του όποιου αναπτυξιακού πλάνου από την πλευρά των τραπεζών. Τέλος, τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70.000 ή των 100.000 ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.