to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 13.10.2014

πηγή: koutipandoras.gr

Κοινωνία

Τράπεζα Πειραιώς: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν παρακολούθηση του e-mail τους

Του Βαγγέλη Τριάντη


Σε σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με ενέργειες της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησαν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας. Καταγγελίες οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, που κανείς στην μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν θα ήθελε να θυμάται.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι του ΣΕΤΑΠ (Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς) καταγγέλλουν τη διοίκηση της Τράπεζας ότι ούτε λίγο ούτε πολύ παρακολουθεί και λογοκρίνει το mail του Συλλόγου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με ημερομηνία 10/10/2014 καταγγέλλουν ότι η Τράπεζα εντελώς αυθαίρετα "έκοψε" την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων επειδή δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενό τους. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, είχαν επιχειρήσει να αποστείλουν μηνύματα από το mail του Συλλόγου για καταγγελία που είχαν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους στις 9/10/2014.

Σε αυτή γινόταν λόγος για παρεμπόδιση της επικοινωνίας μέσω mail του προέδρου του Συλλόγου βάζοντας περιορισμό τόσο στο μέγεθος των μηνυμάτων όσο και στον αριθμό των αποδεκτών. Το μήνυμα φέρεται να εστάλη στους περίπου 100 πρώτους αποδέκτες, στη συνέχεια όμως δεν παραδόθηκε κανέναν μήνυμα σε κανέναν από τους υπόλοιπους. 

"Τι συνέβη; Παρακολουθεί,  κ. Σάλλα, η διοίκηση σας το mail του ΣΕΤΑΠ και ανάλογα αν συμφωνεί ή όχι το αφήνει ή το κόβει; Προφανώς, κατά τη γνώμη μας, εντεταλμένοι σας για την παρακολούθηση του περιεχομένου των mails, αφού διάβασαν το μήνυμα μας, ενημέρωσαν τη διοίκηση και αυτή έδωσε εντολή να κοπούν. Κάνουμε λάθος;", υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι του ΣΕΤΑΠ καταγγέλλουν και συνδικαλιστικές διακρίσεις, σε σχέση με τον έτερο μεγάλο σύλλογο στην Τράπεζα αυτόν του  Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ). Όπως αναφέρουν, όλοι οι εργαζόμενοι ακόμη και τα μέλη του προεδρείου της ΣΕΤΑΠ έλαβαν με mail την ανακοίνωση του ΣΕΤΠ. Την ίδια ώρα που η αποστολή της δικής τους ανακοίνωση φέρεται να παρεμποδίστηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το παρελθόν όταν ο ΣΕΤΑΠ ήθελε να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς, τα μηνύματά τους έφθασαν μόνο στα 3.600 μέλη του Συλλόγου και όχι στο σύνολο των εργαζομένων.

"Πρόκειται για ωμή, απαράδεκτη λογοκρισία, για παράνομη παρέμβαση στη συνδικαλιστική μας δράση. Δεν συμφωνούσαν με το περιεχόμενο του μηνύματος και το έκοψαν", καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Το δικαίωμα του καθενός να συνδικαλίζεται είναι και Συνταγματικά κατοχυρωμένο, αλλά φαίνεται ότι στο μεταμνημονιακό τραπεζικό τοπίο, αυτά δεν αρέσουν στις διοικήσεις.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου των εγαζομένων 

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς παρακολουθεί και λογοκρίνει το mail του ΣΕΤΑΠ;

"Χθες το πρωί καταγγείλαμε την παρεμπόδιση της επικοινωνίας μέσω mail του προέδρου του Συλλόγου βάζοντας περιορισμό τόσο στο μέγεθος των μηνυμάτων (επιτρέπονται μόνο 30 Kb), όσο και στον αριθμό των αποδεκτών (επιτρέπονται 2 μόνο αποδέκτες, όταν για όλους τους άλλους είναι 10 και για «ημετέρους» πολύ περισσότερα). Η καταγγελία έγινε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Χθες το απόγευμα επιχειρήσαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Συλλόγου μας αποστέλλοντας μηνύματα από το mail του Συλλόγου για την καταγγελία, που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας, και την εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΕΤΑΠ τη Δευτέρα 13/10 στις 18.00 με θέμα «ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ Ν. 1264». Μάταιος κόπος, η Τράπεζα έκοψε τα mails...

Συγκεκριμένα στείλαμε το μήνυμα στους 100 περίπου πρώτους αποδέκτες, και το μήνυμα παραδόθηκε κανονικά.Στη συνέχεια δεν παραδόθηκε κανένα μήνυμα σε όλους τους υπόλοιπους αποδέκτες. Και επιπλέον δεν λάβαμε καμιά προειδοποίηση που να μας ενημερώνει ότι η τράπεζα δεν επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων, καθώς και τους λόγους της απαγόρευσης. Τι συνέβη; Παρακολουθεί, κ. Σάλλα, η διοίκηση σας το mail του ΣΕΤΑΠ και ανάλογα αν συμφωνεί ή όχι το αφήνει ή το κόβει; Προφανώς, κατά τη γνώμη μας, εντεταλμένοι σας για την παρακολούθηση του περιεχομένου των mails, αφού διάβασαν το μήνυμα μας, ενημέρωσαν τη διοίκηση και αυτή έδωσε εντολή να κοπούν.Κάνουμε λάθος;

Ανθ’ ημών …Γιακουμής…

Και ενώ όλα αυτά συνέβησαν χθες, σήμερα, λάβαμε (όλοι, ακόμη και τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΤΑΠ…) με mail την ανακοίνωση Νο 4 του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) σταλμένη από το υπηρεσιακό mail του αντιπροέδρου του ΣΕΤΠ, του συνάδελφου Γιακουμή. Δηλαδή την ίδια ώρα που η Διοίκηση της Τράπεζας παρεμποδίζει την επικοινωνία του ΣΕΤΑΠ με τα 3.600 μέλη του διευκολύνει την επικοινωνία του ΣΕΤΠ με όλη τη τράπεζα, δηλαδή τους περίπου 16.000 εργαζόμενους. Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος… Να θυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν, όταν ο ΣΕΤΑΠ επιχείρησε να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς, τα μηνύματα μας έφθασαν μόνο στα μέλη του Συλλόγου μας. Προφανώς η Διοίκηση έχει τη δική της αντίληψη για τη δημοκρατία, μόνο που δεν την ομολογεί, απλά την εφαρμόζει…

Πρόκειται για ωμή, απαράδεκτη λογοκρισία, για παράνομη παρέμβαση στη συνδικαλιστική μας δράση.Δεν συμφωνούσαν με το περιεχόμενο του μηνύματος και το έκοψαν. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο ο Σύλλογος (ο ΣΕΤΑΠ δύο φορές) όσο και οι παρατάξεις έστειλαν επανειλημμένα ενημερωτικά μηνύματα για τις εκλογές του Ταμείου Υγείας κλπ χωρίς κανένα εμπόδιο γιατί το περιεχόμενο τους δεν άγγιζε τη διοίκηση. Τώρα όμως που δεν συμφωνούσαν με το περιεχόμενο, φρόντισαν να «πνίξουν» τα mails.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Τράπεζας μέχρι τώρα έβαζε αποτρεπτικούς περιορισμούς στο mail του προέδρου και των άλλων μελών του προεδρείου. Τώρα έπεσαν οι μάσκες και προχώρησαν ολοκληρωτικό κόψιμο της επικοινωνίας.

Η Διοίκηση της Τράπεζας παρανομεί γιατί παρακολουθεί το mail του Συλλόγου (και η απαγόρευση της αποστολής αυτό αποδεικνύει…) και πιθανότατα και τα mails των εργαζομένων, γεγονός που (αν συμβαίνει) είναι ποινικά κολάσιμο.

Η Διοίκηση της Τράπεζας παρανομεί γιατί παρεμποδίζει την επικοινωνία του Συλλόγου με τα μέλη του

Η Διοίκηση της Τράπεζας παρανομεί γιατί κάνει διακρίσεις μεταξύ των συλλόγων και επεμβαίνει σκανδαλωδώς και μεροληπτικά. Παρεμποδίζει την επικοινωνία του ΣΕΤΑΠ ενώ την ίδια ώρα την διευκολύνει για άλλους συλλόγους. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους συλλόγους και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να επικοινωνούν με τους εργαζόμενους. Η Διοίκηση μεροληπτεί αλλά δεν το ομολογεί…

Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας να άρει τα εμπόδια της συνδικαλιστικής μας δράσης και να σταματήσει να παρεμβαίνει στην επικοινωνία με τους εργαζόμενους. Η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 23, παρ.1) και δεν μπορεί να παραβιάζεται στα μουλωχτά. Ο Σύλλογος δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια..."

Η Διοίκηση της Πειραιώς παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση

"Όλοι και όλες οι εργαζόμενοι/ες της τράπεζας Πειραιώς μπορούν να στέλνουν μηνύματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), που μπορεί να είναι και ένα πολυσέλιδο κείμενο.

Όλοι και όλες οι εργαζόμενοι/ες της τράπεζας Πειραιώς μπορούν να στέλνουν μηνύματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) μέχρι και σε δέκα αποδέκτες.

Όλοι και όλες πλην του προέδρου του ΣΕΤΑΠ. Αυτός μπορεί να στέλνει μηνύματα όγκου (μόνο) μισής σελίδας Α4 περίπου (μέχρι 30 kb) και μόνο σε δύο αποδέκτες. Ναι, μόνο σε δύο αποδέκτες!

Κάποιο λόγο θα έχει η διοίκηση της τράπεζας για να ενεργεί έτσι (γιατί δεν πιστεύουμε ότι είναι άλλος ο εντολέας αυτών των ενεργειών...)...

γιατί δεν μπορεί σε όλη τη τράπεζα να διακινούνται χιλιάδεςmail καθημερινά, υπηρεσιακά και μη και αυτά που παρεμποδίζουν τις συναλλαγές να είναι του προέδρου του ΣΕΤΑΠ...

γιατί δεν μπορεί καθημερινά ο πρόεδρος να παίρνει μηνύματα στην εργασία του αλλά αυτά τα μηνύματα να μη μπορεί να τα προωθήσει σε άλλο email γιατί είναι μεγαλύτερα από 30 kb...

γιατί δεν μπορεί καθημερινά τα email όλων των υπαλλήλων της τράπεζας να κατακλύζονται από διαφημιστικά μηνύματα και να μην φορτώνεται το δίκτυο, αλλά όταν προσπαθεί ο Πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ να επικοινωνήσει με τα μέλη του να επικαλείται η Τράπεζα την υπερφόρτωση του δικτύου και τη δυσχέρεια των συναλλαγών.

θέλουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έχουν μπει τέτοιοι περιορισμοί στην επικοινωνία του Προέδρου του ΣΕΤΑΠ με τους εργαζόμενους. Καλούμε την Τράπεζα να αποκαταστήσει το email του Προέδρου του Συλλόγου και να σταματήσει να βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική ενημέρωση...

Και απαγόρευση εισόδου στους χώρους εργασίας!

Η Τράπεζα σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσει την επικοινωνία των συνδικαλιστών με τους εργαζόμενουςέβαλε εμπόδια στις επισκέψεις του Συλλόγου στους χώρους δουλειάς, απαιτώντας από τον Σύλλογο να προαναγγέλλει κάθε επίσκεψη στον υπεύθυνο ασφαλείας και αυτός με τη σειρά του να δίνει την άδεια, αν βέβαια συμφωνεί... Ακόμη, η Τράπεζα απαγορεύει την είσοδο των συνδικαλιστών, στα κτίρια της Αμερικής 4, στην Αθήνα και Χειμάρας 11, στο Μαρούσι, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, στο πρώτο γιατί βρίσκεται η διοίκηση και στο δεύτερο γιατί βρίσκεται το μηχανογραφικό κέντρο.

Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας στα καταστήματα και στα κτίρια που στεγάζονται οι διευθύνσεις, αλλά, είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται αυτά για την παρεμπόδιση της ενημέρωσης των εργαζομένων από το σύλλογο τους και απαράδεκτο να χαρακτηρίζονται οι συνδικαλιστές ως πιθανοί δολιοφθορείς της τράπεζας.

Γνωρίζουμε καλά ότι η διοίκηση ενοχλείται από την παρουσία μας στους χώρους δουλειάς και προσπαθεί να παρεμβάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική μας δράση, όμως τα δημοκρατικά μας δικαιώματα δεν έχουν εκχωρηθεί ακόμη...

Απαιτούμε την απρόσκοπτη επικοινωνία συνδικαλιστών με τους εργαζόμενους, τη διευκόλυνση της ενημέρωσης, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Καλούμε τη τράπεζα να σταματήσει να παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)