to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 09.01.2014

Κοινωνία

Τραμπούκος υπαξιωματικός χτύπησε φαντάρο στη σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι

Τον βρήκε να κοιμάται και τον ξύπνησε με... κλωτσιές


Όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος:

Είναι συνηθισμένο γεγονός διοικητές μονάδων να μην έχουν ιδέα για τις ανάγκες και τα προβλήματα των φαντάρων. Προκαλεί όμως εντύπωση όταν δεν έχουν πλήρη εικόνα και εποπτεία στα στελέχη τους. Αυτή ακριβώς την εντύπωση μας προκαλεί ο διοικήτης της σχολής μηχανικού στο Λουτράκι, Ταξίαρχος Μηνάς Παπαδάκης,  που αφήνει ανεξέλεγκτους υπαξιωματικούς όπως ο ΕΜΘ αρχιλοχίας Τριάντης, άτομο προφανώς με διαταραγμένη ψυχολογία και βίαιες τάσεις.

Το παρακάτω περιστατικό μιλάει από μόνο του. Ο αρχιλοχίας κάνει έφοδο στα μαγειρεία και ανακαλύπτει κάτι που προφανώς στο μυαλό του ήταν τραγικό ένα φαντάρο να κοιμάται. Δε σκέφτηκε ότι η υπηρεσία στα μαγειρεία είναι 24ωρη και ότι ο φαντάρος μπορεί να ξεκουραστεί με αυτό τον τρόπο αντί να κάνει τη διαδρομή μέχρι το λόχο στο λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του. Δε σκέφτηκε ότι γενικά οι φαντάροι κοιμούνται ελάχιστα και σίγουρα λιγότερες ώρες από αυτές που χρειάζονται για να ξεκουραστούν με αποτέλεσμα να ανακαλύπτουν τους πιο ευφάνταστους τρόπους για να κοιμηθούν έστω και λίγα λεπτά. Για τον αρχιλοχία το παράπτωμα ήταν ασυγχώρητο. Αντί όμως να βγάλει αναφερόμενο τον φαντάρο όπως προβλέπεται, προτίμησε να γίνει ο ίδιος τιμωρός και ξύπνησε τον άτυχο φαντάρο κυριολεκτικά με τις κλωτσιές. Τρείς δυνατές κλωτσιές με τα άρβυλα που τον έριξαν στο πάτωμα!

Φυσικά το γεγονός σχολιάστηκε μεταξύ των φαντάρων αλλά πέρα από αυτό ούτε γάτα ούτε ζημιά για τον αρχιλοχία. Απορούμε αν βρεθεί μπροστά σε κανένα μεγαλύτερο παράπτωμα που θα φτάσει η ασυδοσία και ο τραμπουκισμός.

Κάνουμε δημόσια γνωστό ότι δεν τον φοβόμαστε. Την επόμενη φορά θα έχει τη στάση που του αρμόζει.

Απαιτούμε από το διοικητή, τώρα που δεν έχει το άλλοθι ότι δεν ήξερε, να τιμωρήσει άμεσα τον αρχιλοχία. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε συνυπεύθυνο τον Ταξίαρχο Μηνά Παπαδάκη που επιτρέπει και συγκαλύπτει παράνομες και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Εμείς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στεκόμαστε στο πλευρό του θύματος και δηλώνουμε έτοιμοι να του προσφέρουμε νομική υποστήριξη στο βαθμό που κινηθεί νομικά εναντίον του διοικητή και του επικίνδυνου υπαξιωματικού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)