to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 02.08.2019

Διεθνή

Τραμπ: Αλλαγή πλεύσης μετά το «no problem»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει τώρα ότι οι εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας ίσως παραβιάζουν ψηφίσματα του ΟΗΕ


Λιγότερο από μια μέρα μετά το «no problem» με το οποίο σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα δήλωσε ότι οι δοκιμές αυτές της Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς όμως να παραβιάζουν τη συμφωνία που έχει συνάψει ο ίδιος με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Χθες, ο ένοικος του Λευκού Οίκου, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για το Οχάιο, δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας πως πρόκειται για όπλα μικρού βεληνεκούς.

Σήμερα, με σειρά από tweets του, δήλωσε βέβαιος για τις προθέσεις του Κιμ, παρά τον τρίτο γύρο πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

«Ο πρόεδρος Κιμ δεν θέλει να με απογοητεύσει με μια παραβίαση εμπιστοσύνης, έχει πάρα πολλά να κερδίσει η Βόρεια Κορέα…Επίσης πάρα πολλά να χάσει», είπε ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας, σημειώνοντας ότι αυτές οι στρατιωτικές δοκιμές δεν αποτελούν «παραβίαση» της διακήρυξης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη στη συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2018.

Αυτές οι εκτοξεύσεις «ίσως» από την άλλη πλευρά να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε χθες ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε εκ νέου πυραύλους άγνωστου τύπου, πάντως κατά τα φαινόμενα μικρού βεληνεκούς, από τις ανατολικές της ακτές, προχωρώντας στην τρίτη δοκιμή όπλων σε μία εβδομάδα.

Πληροφορίες: AFP, Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)