to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 14.10.2020

Πολιτική

Τραγική υποστελέχωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στην Κεντρική Μακεδονία: Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κινδυνεύει η εξαγωγική δραστηριότητα και η αγροτική οικονομία από τα κενά σε νευραλγικές θέσεις, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με σχετική ερώτηση προς τον υπουργό.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστου Γιαννούλη και θέμα της την τραγική υποστελέχωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

·   Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας στην Μητροπολιτική Ενότητα της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Γεωτεχνικού προσωπικού της.

·       Κατά τον πρόσφατο προγραμματισμό προσλήψεων της ΠΚΜ, που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Αρχή και αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, οι θέσεις των γεωτεχνικών που ζητούνται είναι μειωμένες

·       Η ανωτέρω υποστελέχωση έχει οδηγήσει στην μη πραγματοποίηση  ελέγχων που απαιτούνται από τον νόμο για την υλοποίηση των προγραμμάτων καθώς και των εξαγωγών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εξαγωγική δραστηριότητα και η αγροτική οικονομία στο σύνολό της.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

Τι προτίθενται να κάνει ώστε :

1)    Οι είκοσι πέντε (25) από τις τριάντα δύο (32) κενωθείσες (από 1-11-2011 έως σήμερα) οργανικές θέσεις ΠΕ Γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας να παραμείνουν στην ανωτέρω Διεύθυνση και

2)    Να πληρωθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις Δ/νσεις της Γεν. Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είτε με επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, είτε με συμμετοχή της ΠΚΜ στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)