to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 13.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τρ. Μηταφίδης: Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη να απαλλαγεί από τη νεκρανάσταση της μπαγιάτικης εθνικοφροσύνης

«Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης, όχι στο μίσος και τον εθνικισμό» είναι το σύνθημα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αύριο με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό και ο βουλευτής του κόμματος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας Στο Κόκκινο τόνισε ότι έτσι απαντάει η δημοκρατική Θεσσαλονίκη, η πόλη στην οποία οργανώθηκε η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση, η Θεσσαλονίκη που τιμάει την απελευθέρωση της από τους ναζί, η Θεσσαλονίκη που έδωσε τη μάχη απέναντι στη δικτατορία.


Ο κ. Μηταφίδης στον Νίκο Σβέρκο εξήγησε ότι έτσι απαντούν «σε αυτό το ακροδεξιό εθνικιστικό δηλητήριο που προσπαθούν να την ποτίσουν κάποιοι, επειδή έχουν υποστεί ήττες στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει και να τη μετατρέψουν όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν σ’ έναν σκαντζόχοιρο του εθνικισμού, τη στιγμή που αυτή η πόλη έχει την ανάγκη να ανοίξει τα φτερά της σε όλα τα επίπεδα και να απαλλαγεί από την νεκρανάσταση της εθνικοφροσύνης, αυτή η μπαγιάτικη εθνικοφροσύνη που πουλάει η δεξιά στην πόλη με τα ακροδεξιά δεκανίκια της».

Ο κ. Μηταφίδης για την αντισυγκέντρωση που διοργανώνεται τόνισε «εμείς δεν απαγορεύουμε σε κανέναν να διαδηλώσει ακόμα και εναντίον μας» και εξήγησε ότι η Αριστερά έδωσε «τα καλύτερα της χρόνια ιστορικά μιλώντας» για να υπάρχουν δημοκρατικές ελευθερίες σε αυτόν τον τόπο έχοντας απέναντι πολλούς από αυτούς πού ήταν μάλιστα στην πλευρά των δημίων.

Μάλιστα κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης να μην επιτρέψουν σε αυτήν την παρέα των ακροδεξιών και των εθνικιστών να αμαυρώσει αυτή την εκδήλωση η οποία είναι ζωτική και ενισχύει τις φωνές και από την άλλη μεριά, τους γείτονες μας, που και αυτοί πολεμούν εναντίον του εθνικισμού.

Η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στην Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)