to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 30.04.2014

Πολιτική

Τρ. Μηταφίδης: «Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί σε υπηρεσίες του Δήμου για εργαζόμενους και δημότες»

Με τους εργαζόμενους στη διεύθυνση Ηλεκτρολογικού του δήμου Θεσσαλονίκης (πρώην σταύλοι Παπάφη) συναντήθηκε και συζήτησε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.


Οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στα πρόθυρα της σύνταξης,  κατήγγειλαν την αποψίλωση του προσωπικού, την έλλειψη και τα σκάρτα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους, με αποτέλεσμα τον ελλιπή φωτισμό της πόλης και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των δημοτών. Επίσης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μετεγκατάσταση της διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού σε νοικιασμένο χώρο μακριά από το κέντρο της πόλης, γεγονός που επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και δυσκολεύει τη συντήρηση των δικτύων και την εξυπηρέτηση των δημοτών που πληρώνουν δημοτικά τέλη και για φωτισμό. 

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην αντιδημαρχία Αθλητισμού και στη Σχολική Μέριμνα που στεγάζονται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Άνω Τούμπας (γήπεδο ΠΑΟΚ), καθώς και με τους  εργαζόμενους στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ), στην Τριανδρία. 

Εξαιρετικά αποκαλυπτική για την απαράδεκτη κατάσταση που βασιλεύει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου ήταν η συνάντηση της αντιπροσωπείας με τους εργαζόμενους στο πρώην δημαρχείο Τριανδρίας. Όχι μόνο ασφυκτιούν στην κυριολεξία, σε μερικά τετραγωνικά και χωρίς κλιματισμό, αλλά και είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν, παρά τις ηρωικές προσπάθειές τους, τα άτομα με αναπηρία, καθώς είναι αδύνατη η πρόσβασή τους και λείπει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό. Η διοίκηση του Δήμου έως τώρα κωφεύει στις επανειλημμένες έγγραφες διαμαρτυρίες τους, ενώ το Κοινοτικό Συμβούλιο ουδέποτε ανέδειξε τα αυτονόητα αιτήματά τους στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. 

Το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο αμφιθέατρο του ΑΧΕΠΑ. 

Το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τ. Μηταφίδη την Πέμπτη, έχει ως εξής:

Πρωί: Συμμετοχή στη συγκέντρωση- πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά 

Μεσημέρι (αμέσως μετά την πορεία): Συνάντηση στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη (Εγνατίας 81) με υποψήφιους και φίλους της παράταξης. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)