to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 20.10.2016

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Υπέρβαση των στόχων στα έσοδα σε όλους τους τομείς

Δεν μας ενδιαφέρει να εισπράξουμε από οφειλέτες που έχουν μια πρώτη κατοικία και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά


Στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει υπέρβαση των στόχων στα έσοδα σε όλους τους τομείς κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017. Παράλληλα, ο Τρ. Αλεξιάδης προκάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει σε ποια άλλη περίοδο έχουν γίνει τόσα πολλά ως προς τους ελέγχους, το λαθρεμπόριο και την φοροδιαφυγή.

Σχετικά με τις επιστροφές, ο Τρ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι στο 9μηνο υπάρχει υπέρβαση κατά 280 εκατ. ευρώ, 14% 14% πάνω από τον στόχο. Για τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο, ο Τρ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι «δεν ισχύουν όσα ακούγονται για έκρηξη» επισημαίνοντας ότι το συνολικό ύψος τους είναι στα 92,4 δισ. ευρώ με τον ρυθμό αύξησής της στο πρώτο οκτάμηνο του 2016, «παρα τα όσα καταστροφολογικά ακούγονται» είναι στα 5,1 δισ. ευρώ, την στιγμή που ήταν στα 6,3 δισ. ευρώ το 2015, στα 7,2 δισ. ευρώ το 2014, την χρονιά του success story, και στα 5,1 δισ. ευρώ το 2013.

Σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε τους νόμους που είχαν ψηφιστεί, αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις θέτοντας το ερώτημα γιατί συνέβη αυτό και ποιους εξυπηρετούσε. Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην ΚΥΑ που εξέδωσε η κυβέρνηση για τα ολοκληρωμένα συστήματα εκροών-εισροών σε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και χημικών, με τον αντίστοιχο νόμο να έχει ψηφιστεί το 2013. Επίσης με νόμους του 2012 προβλεπόταν GPS σε πλωτά μέσα κι ιχνηθέτηση υγρών καυσίμων, όμως τα μέτρα αυτά εφαρμόστηκαν από την σημερινή κυβέρνηση.

Για παραφιλολογία σχετικά με τους πλειστηριασμούς μίλησε ο Τρ. Αλεξιάδης

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε ακόμα για «παραφιλολογία» στο ζήτημα των πλειστηριασμών παρατηρώντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει να εισπράξουμε από οφειλέτες που έχουν μια πρώτη κατοικία και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» κι ασκώντας κριτική στον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος από τα ΜΜΕ, αλλά κι όσους κινητοποιούνται. Ο Τρ. Αλεξιάδης επέκρινε την τροπολογία της Ν.Δ. για τους πλειστηριασμούς επισημαίνοντας ότι, με βάση το κείμενό της, το μόνο που έχει να χάσει είναι το Δημόσιο, καθώς θα «έτρεχαν» να δεσμεύσουν τα σπίτια των οφειλετών οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία κι οι άλλοι πιστωτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)