to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 01.06.2018

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Τον μήνα Απρίλιο οι καταθέσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 870 εκατομμύρια ευρώ

«Τον μήνα Απρίλιο οι καταθέσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 870 εκατομμύρια ευρώ» εξήγησε μεταξύ άλλων ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Διευκρίνισε ότι από αυτό το ποσό τα 866 εκατομμύρια ευρώ είναι από επιχειρήσεις και τα τέσσερα εκατομμύρια είναι από νοικοκυριά. Τόνισε δε ότι το ποσό αυτό «είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς δεν το ακούς πουθενά». Ενώ τόνισε πως «αν ήταν άλλες εποχές και άλλες καταστάσεις αυτό θα ήταν πρωτοσέλιδο, θα μιλούσαν οι πάντες, ενώ τώρα πέρασε σχεδόν στα ψηλά».

Εξήγησε ότι «η πορεία του τραπεζικού συστήματος δείχνει ότι χαλαρώνουν τα κάπιταλ κοντρόλς και επιστρέφουν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες». Τον μήνα Μάρτιο - τόνισε - είχαμε αύξηση των καταθέσεων κατά 150 εκατομμύρια ευρώ. Διευκρίνισε πως χωρίς να έχουμε ακόμα τη συνηθισμένη αύξηση λόγω τουριστικής περιόδου «έχουμε ένα σημαντικό νέο στον χώρο των τραπεζών».

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι όλοι οι δείκτες της οικονομίας και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σε καλύτερες καταστάσεις και ξεπερνάμε την κατάσταση στην οποία είμαστε. Διευκρίνισε όμως ότι «ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει τρομερά προβλήματα ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης».

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως ακόμα και οι πωλήσεις τον αυτοκινήτων τον μήνα Μάιο παρουσίασαν άνοδο κατά 40% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2017 και είναι λάθος να θεωρούμε ότι αυτές οι αγορές γίνονται λόγω τουριστικής περιόδου. «Δεν πανηγυρίζουμε», σημείωσε, «αλλά πρέπει να καταγράφουμε τα θετικά βήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων».

* Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τρ. Αλεξιάδη στην ιστοσελίδα του Κόκκινου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)