to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 18.09.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Τέλος σε κοινωνικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ, να το καταλάβουν όσοι ψήφισαν ΝΔ (ηχητικό)

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Ας συνειδητοποιήσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ μεταξύ των 3,4 εκατομμυρίων ωφελούμενων από το Κοινωνικό Μέρισμα που χάνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει λεφτά όταν είναι για φοροελαφρύνσεις σε πλούσιους και πολύ πλούσιους, αλλά για τους ίδιους όχι, κάποιες από τις παροχές επί ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν θα υπάρχουν, είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Το Κοινωνικό Μέρισμα δεν αφορούσε “λίγους”, αλλά 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, 3,4 εκατομμύρια πολίτες. Κάλυπτε, με εισοδηματικά κριτήρια, ομάδες που δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα αλλιώς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στην εξής αντίφαση: από την μία διαφημίζει την καλή πορεία της οικονομίας (που οφείλεται στην προηγούμενη κυβέρνηση) και από την άλλη λέει από τώρα ότι δεν θα έχει την δυνατότητα να δώσει, στο τέλος του χρόνου, Κοινωνικό Μέρισμα, ενώ εμείς είχαμε κάνει τους υπολογισμούς και ήμασταν σίγουροι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα. Σε αυτή την αντίφαση πρέπει να απαντήσει, καθώς και σε σειρά από άλλα ζητήματα, γιατί σε κάποιους είναι πολύ γαλαντόμα … και σε άλλους πολύ νωρίς έρχεται και λέει “δεν θα πάρετε τίποτα”», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος είτε για κοινωνικές παροχές είτε για μειώσεις φορολογικών βαρών, δεν είναι ίδια η περίοδος με αυτή που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ εντός μνημονίων, σημείωσε ο ίδιος, «η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκης λοιπόν είναι το μεγαλύτερο ποσό από την επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ να το διαθέτει … για τους πλούσιους και πολύ πλούσιους. Θα πρέπει να απαντήσει για το πώς κάνει αυτή την επιλογή … και όχι να δώσει Κοινωνικό Μέρισμα. Κάνει σαφέστατη πολιτική επιλογή, πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες που την ψήφισαν ότι κάποιες από τις παροχές επί ΣΥΡΙΣΑ τώρα δεν θα υπάρχουν…».

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι απουσιάζουν από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις του Κ. Μητσοτάκη και του οικονομικού επιτελείου του οι λέξεις «φοροδιαφυγή» και «λαθρεμπόριο», πουθενά. Το μόνο που είπε ο κ. Σταϊκούρας ήταν ότι οι «29 άδικοι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ» βοήθησαν να υπάρχει φοροδιαφυγή. «Εμείς φταίγαμε και για την φοροδιαφυγή…», όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σιγά-σιγά «ψαλιδίζουν» προηγούμενες εξαγγελίες, για τα τεκμήρια, το αφορολόγητο, κτλ. «Αυτά που ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα δεν βλέπουμε να επιβεβαιώνονται, είναι σαφές ότι οι μειώσεις φόρων που είχε εξαγγείλει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν, η μείωση προκαταβολής φόρου, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα τις κάναμε από 1η Ιανουαρίου 2020».

«Μέχρι τις εκλογές η σημερινή κυβέρνηση είχε δημιουργήσει μία επικοινωνιακή καταιγίδα, ότι δήθεν ο “κακός ΣΥΡΙΖΑ” υπερφορολογούσε την μεσαία τάξη, δημιουργούσε προβλήματα, διάφορα παραμύθια χωρίς δράκους», θύμισε ο κ. Αλεξιάδης, αλλά τώρα «έρχεται πλέον και το φορολογικό νομοσχέδιο και ο προϋπολογισμός, που δεν θα επιβεβαιώσει αυτή την προεκλογική καταιγίδα. Οι μικρομεσαίοι δεν θα δουν τις μεγάλες μειώσεις που περίμεναν, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, στα φορολογικά εκτός από την μείωση του συντελεστή από το 22% στο 9% για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ δεν βλέπουν κάτι άλλο … πρέπει να αναδείξουμε ότι αυτά που έλεγαν ήταν για προεκλογικούς λόγους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)