to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 30.04.2018

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Τελειώνει ο ασφυκτικός έλεγχος που είχαμε έως τώρα (ηχητικό)

«Θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστη οικονομία να βγούμε στις αγορές και να καλύπτουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας»


«Δημοσιογραφική αλητεία» χαρακτήρισε δημοσίευμα που μιλούσε για μίζες ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Έχει και δεσμεύσεις η συνέχεια, αλλά σε καμία περίπτωση την επιτροπεία και τον ασφυκτικό έλεγχο που είχαμε έως τώρα» υποστήριξε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα έχουμε και δυσκολίες θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απαντήσουμε στα προβλήματα της κοινωνίας και να παραμείνουμε εκτός μνημονίων. Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες που θα δημιουργήσουν προβλήματα» ανέφερε.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισ: «Προσπαθούμε σε μια δύσκολη περίοδο να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να συνεχιστεί. Κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες με αυτή την πολιτική. Υπήρχαν πολιτικές απόψεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τα θεωρούσαν λογικά τα μνημόνια και υπήρχαν ορισμένοι θεωρούσαν ότι η πολιτική του μνημονίου ήταν αυτή που τους εξέφραζε».

«Αυτό που συμφωνήσαμε τον Αύγουστο του 2015 βεβαίως και το υλοποιήσαμε γιατί όσο πιο γρήγορα το υλοποιούσαμε θα τελείωνε αυτή η περίοδος. Λήγει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Κληθήκαμε να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας. Δώσαμε έναν αγώνα και μια μάχη με θετικά και αρνητικά και πετύχαμε έναν συμβιβασμό. Το να είσαι στην ΕΕ έχεις περιορισμούς, το να βγεις από ένα πρόγραμμα έχεις περιορισμούς. Η χώρα πρέπει να υλοποιεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστη οικονομία να βγούμε στις αγορές και να καλύπτουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας».

Για τις προεκλογικές υποσχέσεις, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως: "Δίναμε έναν αγώνα να φύγουν οι προηγούμενοι, και κάποιοι μπορεί να είπαν κάποιες υπερβολές. Με βάση το πρόγραμμα που έχουμε ήδη εμφανίσει, προχωράμε σε ένα κράτος κοινωνικά πιο ευαίσθητο, παραγωγικότερο και επενδυτικά φιλικότερο".

Για τις διαοφοροποιήσεις Καμμένου, Κουβέλη, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως: «Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ένα θέμα, αλλά το θέμα είναι πώς παίρνονται οι τελικές αποφάσεις. Ο κ. Κουβέλης είναι ιστορική προσωπικότητα της Αριστεράς, και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.  Επειδή χρειαζόμαστε τη μέγιστη πολιτική στήριξη διευρύνουμε τον πολιτικό μας χώρο και ο κ. Κουβέλης είναι η προσωποποίηση της αξιοπρέπειας. Καλά έκανε και έριξε την κυβέρνηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)