to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 12.07.2022

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Τα πιο δυνατά εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι τα σούπερ-μάρκετ, τα βενζινάδικα και από χθες και τα TAXI

Συγχαρητήρια, έδωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, στο δίκτυο των δημοσιογράφων που αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο της Uber και τις επαφές που είχε η συγκεκριμένη εταιρεία - όπως και άλλες κατά το παρελθόν - με πολιτικούς για την προώθηση των συμφερόντων της σε διάφορες χώρες.


Ο αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά μίλησε για οικονομικές «γκρίζες» συναλλαγές με πολιτικούς στις άλλες χώρες που αποδεικνύονται με έγγραφα, κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν το video που δημοσίευσε ο Χρ. Σπίρτζης με αναφορές στο εγχώριο πολιτικό προσωπικό και σχολίασε πως στην Ελλάδα οι επαφές της εταιρείας δεν φαίνεται πως έγιναν για …φιλοσοφικούς λόγους ή για θέματα περιβάλλοντος…

Αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων εκλογών, μίλησε για τις αντικρουόμενες δηλώσεις και την αναξιοπιστία των πρωθυπουργικών αποφάσεων, εκτίμησε πως φοβούνται τις εκλογές και τον λαό που θα τους τιμωρήσει και υπενθύμισε ότι προσωπικά απείχε από τη φιλολογία των πρόωρων εκλογών. Τα πιο δυνατά εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι τα σούπερ-μάρκετ, τα βενζινάδικα και από χθες και τα TAXI, δήλωσε. Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται επικοινωνιακά, η πολιτική της «καλύβας του Χότζα» με τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να βγάλει κάποια πράγματα από τη γεμάτη καλύβα και να πει τώρα είμαστε άνετα, δεν λύνει τα προβλήματα. Χρειάζονται μέτρα χθες και όχι αύριο σχετικά με το χρέος. Πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι μέσα σε ένα μήνα τα ΑΦΜ που χρωστούσαν στην Εφορία αυξήθηκαν κατά 800.000 και από λιγότερα των 4 εκατομμυρίων έφτασαν στα 4.800.000. Η κυβέρνηση πρέπει να προστρέξει σε μέτρα ανακούφισης των πολιτών. Για τον μήνα Ιούλιο βεβαιώθηκαν οι επιστρεπτέες προκαταβολές, μαζί με τον ΦΠΑ και τις άλλες υποχρεώσεις οι φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.   

Μίλησε για τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις «παραδεισένιες» περιγραφές εκπροσώπων της ΝΔ με αυτά που συμβαίνουν πραγματικά στην κοινωνία και στην οικονομία, αλλά και στα μηνύματα που εκπέμπονται από τον ευρωπαϊκό χώρο και από υπερδυνάμεις του οικονομικού τομέα. Η αντιγραφή συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόζονται στη Γερμανία, στην Ισπανία κ.λπ., με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής κ.α. και όχι οι διάφορες «μπουρδολογίες διάφορων “ειδικών επιστημόνων ”», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων γιατί θα φτάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή, ιδιαίτερα στο θέμα της ανταγωνιστικότητας ελληνικών επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα ή ελληνικών επιχειρήσεων του χώρου του επισιτισμού.

Κλείνοντας μίλησε για την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής και δήλωσε πως επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τα ποσοστά του, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης πάνω σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία χωρίς να αποκλείει εκ προοιμίου οποιοδήποτε κόμμα του προοδευτικού τόξου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)