to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 05.02.2019

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: «Στόχος μας η ομαλή - θεσμική λειτουργία της Βουλής»

Στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen Beyond TV», φιλοξενήθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης


Αναλυτικά, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε:

  • Για τις δημοσκοπήσεις

Λαμβάνουμε υπόψη τις δημοσκοπήσεις, αλλά έχουμε μια εμπειρία από το παρελθόν, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις πάντα έχανε. Σας θυμίζω το 2015 η συγκεκριμένη εταιρεία που τώρα προβλέπει διαφορές 12% (υπέρ της ΝΔ) έπεσε έξω κατά 7,5%! Κατανοούμε ότι αποτελούν μια αμφισβητούμενη φωτογραφία της στιγμής, έχουμε αρκετό καιρό ακόμη μέχρι τις εκλογές. Το επόμενο χρονικό διάστημα άλλωστε έχουμε να νομοθετήσουμε πολλά θετικά μέτρα ακόμη, με τελευταίο χρονικό ορίζοντα την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με ελάφρυνση 260 εκατ. (που θα γίνει Ιούλιο- Αύγουστο του 2019), οπότε ο πολίτης θα αντιληφθεί πλήρως τι πολιτικές επιλογές έχει, ώστε να αποφασίσει.

  • Για τις εθνικές εκλογές

Οι εκλογές θέλουμε να γίνουν στο τέλος της θητείας μας γιατί όσο πιο αργά γίνουν τόσο πιο καλά θα είναι και για την κοινωνία και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα δεν μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε για τα πάντα. Εμείς θέλουμε μέσα στη Βουλή να οδηγηθούν τα πράγματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξαντλήσουμε συνταγματικά την 4ετία. Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που θα γίνει αυτό και συνεισφέρει στην σταθερότητα και την αξιοπιστία που χρειάζεται η χώρα την περίοδο αυτή. Μέχρι στιγμής φάνηκε ότι η ΝΔ δεν έχει διάθεση να το ανατρέψει, ούτε κατέθεσε πρόταση μομφής ούτε οτιδήποτε άλλο. Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία πρόσφατα και ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης και την πήραμε. Τα ν/σ από δω και πέρα δεν χρειάζονται 151 ψήφους, θέλουν πολύ λιγότερες. Ο ΣΥΡΙΖΑ «εκ γενετής» είναι προσηλωμένος στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Απλή αναλογική σημαίνει νέα δεδομένα διαλόγου στη βουλή. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν οι μέγιστες συνεργασίες και σε επίπεδο κοινωνίας και σε επίπεδο βουλής.

  •  Για το κλίμα εντός του Κοινοβουλίου

Σίγουρα δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη της Βουλής για όσα λένε ή κάνουν ορισμένοι βουλευτές. Αυτή η ‘’συλλογική’’ ευθύνη είναι μια χρυσαυγίτικη λογική που ευνοεί συγκεκριμένες απόψεις. Το αν κάποιοι έχουν μια λογική γραφικότητας και δεν μπορούν να κατανοήσουν την σημασία και το λόγο για τον οποίο βρίσκονται στη Βουλή, είναι δική τους ευθύνη. Δεν θα φωνάξουμε την αστυνομία να νουθετήσει βουλευτή και δεν θα πούμε σε κανέναν να μην πάει για «γκαζόζα».

Και ο Πρόεδρος της Βουλής και η κυβέρνηση κάνουν ότι μπορούν για να υπάρχει ένα κλίμα αξιοπιστίας και ηρεμίας στη Βουλή.

  • Για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας

Είναι γνωστό το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα και καιρός είναι να σταματήσουμε απλά να εντοπίζουμε και να αναλύουμε το πρόβλημα, αλλά να ακολουθήσουμε πολιτικές για να το λύσουμε. Η σύγκριση του πληθυσμού της χώρας με τις γειτονικές πριν 100 χρόνια και σήμερα δίδει σοβαρά στοιχεία που πρέπει να μας ανησυχούν. Τα όσα νομοθετούνται και γίνονται στην Γαλλία και στην Σουηδία (όπως αναφέρθηκε) είναι ένας οδηγός για τις κοινωνικές πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε και σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η δική μας πολιτική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)