to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 08.12.2015

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: "Σενάρια καταστροφολογίας" τα περί επικείμενων σκληρών φορολογικών μέτρων

Να "σταματήσουν να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα", καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή αναφορές σχετικά με επικείμενα σκληρά φορολογικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, μετά από την ομιλία του στην ημερίδα του ΟΕΕ με θέμα "Προϋπολογισμός 2016: προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη" στις 5.12.2015.


Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραθέτει απόσπασμα της "επίμαχης" ομιλίας του, στο οποίο ανέφερε: "... Μετά το περιουσιολόγιο ή και μαζί, θα έχουμε μικρές αλλαγές στα εισοδήματα του 2015. Λίγες αλλαγές γιατί θέλουμε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι φορολογικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους λογιστές να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι και να μη ξαναζήσουμε το 2016 ότι το 2015, δηλαδή να έχουμε συνεχώς φορολογικές δηλώσεις. Θέλουμε να τελειώσουν πολύ νωρίς οι δηλώσεις, ώστε να ξεκινήσει πολύ νωρίς ο ΕΝΦΙΑ και να μοιράσουμε πολύ σωστά τις φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στο 2016. Ορισμένοι, μας κατηγορούν γι’ αυτό, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μοιράζονται σωστά οι φορολογικές υποχρεώσεις και να μη μαζεύονται όλες (όπως το 2015 και το 2016), στο τέλος του χρόνου. Μέσα στο 2016 θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές σ’ ότι αφορά τη φορολογία και των φυσικών και των νομικών προσώπων με νομοσχέδια που θα έρθουν και θα προσπαθήσω να κάνω το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό…".

Και σημειώνει ο κ. Αλεξιάδης:

"Από απλή ανάγνωση του κειμένου, και ο πλέον φανατικός και εμπαθής επικριτής μπορεί να καταλάβει ότι τα σημερινά δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις μερίδας του Τύπου, είναι απλά ψέματα και συνειδητή παραπληροφόρηση.

Ας σταματήσουν επιτέλους να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας ορισμένοι, για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα. Αν δεν κατάλαβαν ότι ήδη έχουν διαψευσθεί αρκετές φορές (π.χ. φορολογία ανείσπρακτων ενοικίων, τέλη κυκλοφορίας κλπ.) ας κάνουν υπομονή, για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις".

(πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)