to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 19.06.2019

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Το πρόγραμμα της ΝΔ ευνοεί τους πλούσιους

Υπαρχει προσπάθεια να παραποιηθεί το σημαντικό έργο που κάναμε. Να θυμίσω πως το πλεόνασμα του ’15 και του ’16 οφείλεται στα φορολογικά έσοδα, ενώ πήραμε και πολλά μέτρα για το λαθρεμπόριο τη φοροδιαφυγή και την διαφθορά με αποτελέσματα,δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΘΕΜΑ FM


Υπαρχει προσπάθεια να παραποιηθεί το σημαντικό έργο που κάναμε. Να θυμίσω πως το πλεόνασμα του ’15 και του ’16 οφείλεται στα φορολογικά έσοδα, ενώ πήραμε και πολλά μέτρα για το λαθρεμπόριο τη φοροδιαφυγή και την διαφθορά με αποτελέσματα,δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΘΕΜΑ FM, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για τη θητεία 16 μηνών στο υπουργείο Οικονομικών.

Aρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη μεσαία τάξη και επεσήμανε πως την περίοδο 2010-2015 η αύξηση των φόρων έφτασε στο 5,2% του ΑΕΠ, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 2,5%. “Αν χάσαμε εμείς τη μεσαία τάξη λόγω φορολογίας, πως κέρδισε ένα κόμμα που ευνοεί τους πλούσιους; Για παράδειγμα η δική μας πρόταση για τον ΕΝΦΙΑ ευνοεί τους  φτωχούς και μεσαίους, ενώ της ΝΔ, τους πολύ πλούσιους” δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, εξέφρασε την άποψη πως το αφορολόγητο θα πρέπει να είναι 2-3 φορές πάνω από το όριο της φτώχειας και πως θα πρέπει οι φορολογικοί συντελεστές να είναι πολύ πιο χαμηλοί στα χαμηλά εισοδήματα και να ανεβαίνουν σταδιακά προς τα πάνω, “χωρίς να φτάνουμε σε τρελούς συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα”. 

Υπενθύμισε ότι ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στην ανάγκη να εξοικονομηθούν τα 120-130 εκατομμύρια ευρώ που σπαταλάει κάθε χρόνο το δημόσιο για ενοίκια, την ώρα που “έχει τεράστια αναξιοποίητα δημόσια κτίρια”. Τόνισε πως επί ΣΥΡΙΖΑ “δεν παρουσιάστηκαν φαινόμενα διαφθοράς, αλαζονείας  και διορισμού συγγενικών προσώπων” όπως με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη στις 7 Ιουλίου, καυτηρίασε την αναλογία 1 προς 5 που υπόσχεται η ΝΔ για τις προσλήψεις στο δημόσιο, σημείωσε πως τώρα ο τραπεζικός τομέας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και υπενθύμισε την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου και τη μεγάλη μείωση της ανεργίας που υλοποιηθήκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε αναλυτικά εδώ: https://www.mixcloud.com/themaradio/18062019-βάλτε-το-θέμα-αντύπας-γιάννης/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)